FCSB

FCSB, cunoscută până în anul 2017 ca FC Steaua București este o echipă profesionistă de fotbal din București, România, care evoluează în Liga I. De-a lungul existenței, FCSB a evoluat doar pe prima scenă a fotbalului românesc cu succese pe plan intern dar și internațional. Palmaresul este superior partenerelor din competiția internă, cuprinzând: 26 de titluri în Campionatul Național, 23 de Cupe, 6 Supercupe ale României și 2 Cupe ale Ligii. De asemenea, a fost prima echipă din blocul comunist și singura din România care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, precum și a doua echipă est-europeană și singura din România care are în palmares Supercupa Europei.

Fondat pe ca „ASA București” (Asociația Sportivă a Armatei București) de Armata Regală, clubul și-a schimbat de mai multe ori numele, până la stabilirea numelui „Steaua” în 1961.

Din punct de vedere istoric, Steaua este cunoscut ca și clubul sportiv al Armatei Române. Cu toate acestea, departamentul de fotbal s-a separat de clubul sportiv în 1998. Din acel moment, singurele legături ale clubului de fotbal cu Armata au fost tradiția istorică și stadionul Ghencea, proprietatea Ministerului Apărării Naționale, stadion pe care a jucat ultima dată în 2015. Din 2011 a început să joace pe Național Arena, stadionul devenind gazda permanentă a echipei din 2015.

Sursa https://ro.wikipedia.org/wiki/FCSB

Mai multe https://www.fcsb.ro/ro/istoric/

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds