Sponsorizare

Facilitate fiscală

Legea Sponsorizării (32/1994) și Codul Fiscal (227/2015), cu modificările și completările ulterioare, permit contribuabililor plătitori de impozit pe profit să investească în dezvoltarea societăţii românești, fără niciun cost.

Acestea pot direcționa până la 20% din impozitul pe profit către organizații neguvernamentale – în limita a 0,5% din cifra de afaceri – sumă ce se  scade din impozitul pe profit de plată.

Cheltuiala cu sponsorizarea oferită va genera un credit fiscal, adică poate reduce impozitul pe profit cu suma integrală a sponsorizarii oferite.

Astfel, facilitatea acordată prin mecanismul de credit fiscal permite practic sponsorului să plătească efectiv suma rescpectivă către o organizație fără scop lucrativ li nu în contul impozitului pe profit.

Pentru a fi inclus în calculul impozitului pe profit pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie incheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar plata trebuie efectuată până la finele anului.

Totuși, în masura în care suma oferită drept sponsorizare depășește plafonul legal menționat mai sus, diferența poate fi acoperită din impozitul pe profit al perioadelor fiscale viitoare, până la recuperarea integrală, în termen de 7 ani.

Exemple calcul sponsorizare

  1. O societate comercială care plătește 16% impozit pe profit are la sfârșitul anului 2021 o cifră de afaceri de 5.000.000 lei, un profit impozabil de 400.000 lei, iar impozitul pe profit de plată este 64.000 lei. În aceste condiții, conform Legii Sponsorizării și a Codului Fiscal, societatea comercială poate direcționa către sectorul neguvernamental, fără niciun cost, suma cea mai mică dintre 0,5% din cifra de afaceri (25.000 lei) și 20% din impozitul pe profit (12.800 lei), adică 12.800 lei.
  2. O societate fără angajați care plătește 3 % impozit pe profit care are cifra de afaceri la sfârșitul anului de 1.000.000 lei, trebuie să plăteasca impozit 30.000 lei. În aceste condiții, conform Legii Sponsorizării și a Codului Fiscal, societatea comercială poate direcționa către sectorul neguvernamental suma de 6000 lei.
  3. O societate cu angajați care plătește 1% impozit pe profit care are cifra de afaceri la sfârșitul anului de 1.000.000 lei, trebuie să plăteasca impozit 10.000 lei. În aceste condiții, conform Legii Sponsorizării și a Codului Fiscal, societatea comercială poate direcționa către sectorul neguvernamental suma de 1000 lei.

Totuși, în masura în care suma oferită drept sponsorizare depășește plafonul legal anual, diferența poate fi acoperită din impozitul pe profit al perioadelor fiscale viitoare, până la recuperarea integrală, în termen de 7 ani.

Daca dorești sa sponsorizezi FC Argeș contacteaza-ne la marketing@argesfc.ro 

 

 

SPONSORI PRINCIPALI

SPONSORI

[/vc_column][/vc_row]

PARTENERI