A început demolarea vechiului stadion Nicolae Dobrin!
Moment istoric pentru fotbalul argeșean! Primul buldozer a intrat duminică seară pe „bătrânul” stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești, unde urmează să fie ridicată o arenă ultramodernă. FC Argeș a organizat un eveniment simbolic, la care peste 1.500 de spectatori au venit pentru a-și lua la revedere de la legendara arenă data în folosință în 1964.
Simbolic, utilajul înconjurat de sute de persoane a fărâmițat o mică parte din structura unei peluze, restul lucrărilor urmând să continue începând din această săptămână.
La evenimentul organizat de conducerea clubului FC Argeș și Primăria Pitești au participat sute de copii și juniori de la Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi, foștii mari fotbaliști și conducători ai grupării din Trivale, actualii jucători, suporterii alb-violeți și microbiști care în decursul celor șase decenii de existentă ale arenei au trăit pe viu partide memorabile.
Victorii răsunătoare împotriva marilor echipe ale Europei
Pe acest stadion, dublă campioană a României a reușit, de-a lungul timpului, victorii răsunătoare cu Real Madrid, Valencia, Toulouse sau Panathinaikos, toate în perioada anilor ’70-80, când Argeșul era o echipă de temut în România și nu numai. Pe această arenă au pășit fotbaliști de renume mondial: Amancio, Santillana, Bonhof, Kempes, Makelele, Salgado, Penev, Mostovoi, Karpin etc. Pe gazonul din Trivale au scris istorie nume mari ale fotbalului românesc precum Nicolae Dobrin, Marin Radu, Constantin Cârstea, Ilie Bărbulescu, Adrian Mutu sau Jean Barbu.
Galeria a făcut show
La peluză, aproximativ 60-70 de suporteri din Peluza Nord Pitești au aprins torțe și au afișat și un mesaj: „Copilăria noastră de tine a fost legată / Aici am format o familie adevărată”. „Îți mulțumim, bătrâne stadion! Adio!”, a fost mesajul ultrașilor piteșteni.
Gloriile alb-violete, premiate
După terminarea partidelor de minifotbal și premierea copiilor de la Centrul de Copii și juniori Leonte Ianovschi, organizatorii au trecut apoi la premierea gloriilor alb-violete. Pe gazonul vechiului stadion au intrat pentru ultima dată Radu II, Radu III, Viorel Moiceanu, Gheorghe Chivescu, Mihai Zanfir, Vasile Stan, Spiridon Niculescu, Doru Toma, Andrei Speriatu, Augustin Eduard, Mihai Ianovschi, antrenorul Tănase Dima, Vasile Popa, Iulian Crivac, Bogdan Vintilă, Adrian Dulcea etc. De la eveniment nu au lipsit doamnele Gica Dobrin, Dorina Barbu și Ana Radu, soțiile foștilor mari fotbaliști care nu mai sunt printre noi. A răspuns prezent invitație organizatorilor și Andrei Bărbulescu, fiul regretatului Ilie Bărbulescu. Toți au primit diplome de onoare, plachete și un cadou simbolic care conținea mici bucăți de ciment din peluza stadionului.
Fiecare a plecat acasă cu un mic suvenir
După festivitatea de premiere, pe ”bătrânul” stadion Nicolae Dobrin s-a aprins pentru ultima dată instalația de nocturnă. Fanii au fost invitați să intre pe gazon pentru a-și face fotografii cu gloriile alb-violete. Fiecare a plecat acasă cu câte un mic suvenir de pe arena pe care au trăit pe viu meciuri memorabile. Suporterii au plecat acasă cu mici bucăți de beton din peluza stadionului, scaune și pancarte de fier pe care era scris ”Peluză”, ”Tribuna I” și ”Tribuna II”.