10 ani fără Radu Jercan

Pe 24 octombrie 1945, la Popești Leordeni, se năștea Radu Jercan, partenerul lui Dobrin în atacul lui FC Argeş, atâția și atâția ani.Venit în 1967 la Pitești, de la Victoria București, a jucat 230 de meciuri și a marcat 32 de goluri pentru FC Argeș. A jucat ca extremă stângă, având o bună tehnică şi o viteză de sprinter, alergând suta de metri în 11,30 secunde.

„Alerga o sută de metri în mai puţin de 11 secunde. Era, cu siguranţă, cel mai rapid fotbalist din acele vremuri. L-a ajutat mult şi Dobrin, care îi dădea multe pase decisive, îl angaja perfect” povestesc foştii colegi ai lui Jercan.

Are o selecţie la Echipa națională de fotbal a României, şi două convocări la lotul olimpic, a evoluat în meciurile cu Maroc şi Peru, ambele din anul 1972. S-a retras din fotbal de la FC Argeş la 31 de ani. Profesor de Educaţie Fizică, cel poreclit „Redy” s-a apucat de antrenorat în 1977 şi a pregătit mai multe echipe: Muscelul Câmpulung, S.N. Olteniţa, C.S. Târgovişte, Chimia Găieşti, Textila Roşiori şi I.U.P.S Chitila. S-a stins pe 29 septembrie 2012. Odihnească-se în pace!