Formularul 230

AJUTĂ ȘI TU CENTRUL DE COPII ȘI JUNIORI

Despre 3,5% (fost 2%)

Este aceasta o donație? Nu. E strict alegerea ta legat de modul în care să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului în cursul anului 2023, ca impozit pe veniturile obținute. În cazul în care nu alegi să susții o organizație anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat sau va fi redistribuită după criterii netransparente. Și pentru anul 2024 toate organizațiile pot beneficia de 3,5% în loc de 2%!

Mă costă ceva? Îmi vor fi imputați bani din salariu? Nu, să redirecționezi 3,5% din impozit nu te costă nimic. E o facilitate fiscală (definită legal de art 68 alin 7 din Codul Fiscal: Legea 227/2015) pe care statul ți-o oferă ție, ca și contribuabil, cu scopul de a susține asociațiile non profit pe care le dorești. Iar aici intră și ACSC FC Argeș, înregistrată ca asociație sportivă.

Ce trebuie să fac? Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul fiscal 230 cu datele tale personale, iar de restul ne vom ocupa noi.

Am nevoie de vreun alt document de la locul de muncă? Nu, nu e nevoie să atașezi adeverințe sau alt gen de documente de la locul sau locurile de muncă la care ai fost angajat. Inspectorii fiscali vor calcula sumele ce urmează să revină asociației noastre, în baza declarațiilor fiscale depuse de fiecare angajator la ANAF pe parcursul anului trecut.

Cum beneficiază clubul de pe urma formularului completat de mine? Reprezentanții asociației noastre centralizează formularele lunar și le depun la Administrațiile Financiare de care aparține fiecare dintre cei care au ales să redirecționeze cei 3,5% către noi. Serviciul fiscal calculează apoi suma ce trebuie direcționată către ACSC FC Argeș și efectuează plata, prin Trezorerie, în termen de 90 de zile de la depunerea declarațiilor.

Completează și trimite

Unde pot găsi formularul 230? Poți descărca formularul de aici  și să completezi datele tale personale în secțiunea I (de mână, cu majuscule) și să semnezi în partea de jos, la Semnătura contribuabilului. Daca esti din Pitești, il poți lăsa la Fan Shop. Asta e tot! Îți mulțumim, în modul acesta simplu ne-ai ajutat foarte mult!

Întrebări frecvente

Nu pot face totul online?

Sigur, poți completa și semna electronic formularul de mai jos și noi vom depune documentele în numele tău. Noi ne vom ocupa ca ea să fie depusă la Administrația Financiară de care aparții. O copie a formularului completat de tine va fi transmisa imediat prin intermediul e-mail la adresa specificată de tine în formular. 

Un ghid de completare poți consulta aici GHID_D230_2023

[Care este data limită până la care se pot depune formularele? 

Momentan termenul limită este de 25 mai 2024. În cazul în care dorești să ne trimiți formularul prin poștă te rugăm să o faci până cel târziu pe 1 mai 2023, astfel încât să putem avea suficient timp pentru a procesa toate formularele și a le depune la Administrațiile Financiare.

Îmi puteți confirma că ați primit banii de la mine, dacă am completat formularul? 

Nu, din păcate beneficiarii sumelor obținute prin redirecționarea celor 3,5% din impozit nu pot obține informații cu privire la identitatea persoanelor care fac redirecționarea.  Teoretic viramentul banilor se face în termen de maxim 90 de zile de la depunerea formularelor la Administrațiile Financiare. Dacă dorești să ne anunți că ai depus formularul trimite-ne un mail la contact@argesfc.ro.

ANAF mi-a trimis o scrisoare în care mă anunță că am cerut redirecționarea a 3,5% din impozitul pe veniturile mele. Ce trebuie să fac? 

Nu trebuie să faci nimic. Aceste scrisori sunt trimise tuturor contribuabililor ce nu depun personal formularul 230 la ANAF, ci prin reprezentanții beneficiarilor, în baza unor borderouri. Datorită fraudelor din anii trecuți statul dorește să verifice datele ONG-ului beneficiar înscris în formularul depus în numele tău. Dacă ele corespund cu cele ale asociației noastre (vezi mai jos), atunci nu trebuie să faci nimic, nu trebuie să răspunzi la acea scrisoare.

SAU POȚI FACE PUR ȘI SIMPLU DONAȚII PENTRU:

ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV CAMPIONII FOTBAL CLUB ARGES

CUI  RO 41286997

Cont bancar (IBAN): RO28BRDE030SV01219560300

Piteşti, str.VICTORIEI, nr.24, cod poştal : 110017

Ce susțin prin contribuția mea?

FC Argeș este primul FC postbelic din România, organizat asa încă din 1964. Poți afla mai multe despre noi pe la secțiunea „Istoria FC Argeș”.

Orice sprijin, oricât de mic, pentru noi contează enorm.  Poți susține dezvoltarea unui club diferit de fotbal, bazat pe transparență, corectitudine și respect față de suporteri și comunitate. Și, în plus, nu te costă nimic! 😊