14 ani de la dispariția lui Constantin Cârstea

Fotbalul argeșean a comemorat astăzi 14 ani de la trecerea în neființă a lui Constantin Cârstea, fostul jucător, antrenor și președinte al clubului FC Argeș.

O delegație a clubului nostru a mers joi la Cimitirul Sfântul Gheorghe din Pitești pentru a se reculege la mormântul „Cefereului”. Doru Toma, directorul de organizare, Vasile Popa, responsabilul cu licențierea al grupării din Trivale, foștii mari fotbaliști Marin Radu și Mihai Zanfir, antrenorul Petre Calotă, precum și Ion Pănescu, fostul magaziner al clubului, au ținut să-i aprindă o lumânare și să-i aducă un omagiu fostului mare jucător alb-violet. Alături de Nelu Cârstea, fratele „Cefereului”, cei prezenți au rememorat momentele frumoase petrecute alături de fostul antrenor și conducător al clubului alb-violet.

Fostul fotbalist, antrenor și președinte al clubului FC Argeș s-a stins din viaţă la Piteşti, pe 16 noiembrie 2009, în urma unei boli incurabile, la doar 60 ani. ”Cefereul” s-a născut la 22 februarie 1949 şi a fost de două ori campion cu FC Argeş, în 1972 şi în 1979. Cârstea a evoluat în întreaga sa carieră de jucător numai la FC Argeş, între anii 1969 şi 1983. A strâns 244 de prezențe și 8 goluri în prima divizie, 11 meciuri și un gol în cupele europene, o selecție în reprezentativa României. A fost bun prieten cu Nicolae Dobrin, cu care a stat în aceeaşi cameră la peste 80 la sută dintre cantonamentele sau deplasările echipei piteștene.

Și-a început cariera de antrenor ca secund al lui Nicolae Dobrin la vârsta de 37 de ani, iar mai târziu a fost principal al echipei FC Argeș. A pregătit de asemenea timp de 11 sezoane pe Gloria Bistrița.

Cu el pe banca tehnică, Bistrița a reușit cele mai mari performanțe din istoria sa: câștigarea Cupei României în 1994, debutul în cupele europene (Cupa UEFA, ediția 1993/1994), celebra victorie cu Real Zaragoza din Cupa Cupelor, în 1994.

 

 

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds