16 ani fără ”Prințul din Trivale”

Astăzi s-au împlinit 16 ani de la dispariția inegalabilului Nicolae Dobrin. Fachirul balonului s-a stins din viață pe 26 octombrie 2007, la doar 60 de ani, răpus rapid de o boală incurabilă.

Legendarul fotbalist al Argeșului a fost comemorat la Cimitirul „Sfântul Gheorghe” din Pitești de autoritățile locale, reprezentanții clubului FC Argeș, juniorii de la Școala de Fotbal „Nicolae Dobrin” și Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi, colegii de generație și prietenii apropiați.

La mormântul ”Gâscanului” au aprins o lumânare și s-au recules primarul Cristian Gentea, foștii fotbaliști Vasile Stan, Andrei Speriatu, Gheorghe Cristian, Marin Radu, Nicolae Radu, Doru Toma, Mihai Zanfir, Vasile Popa, Nelu Cârstea, fratele lui Constantin Cârstea, Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, Constantin ”Țil” Popescu, fostul președinte al echipei Aro Câmpulung, precum și oamenii care l-au adulat pe stadionul din Trivale.

Marin Radu: ”Tot timpul ne gândim la el”

Marin Radu, campion cu FC Argeș în 1979: ”Au trecut foarte mulți ani de când marele Dobrin ne-a părăsit. Rămâne în sufletele noastre și în inimile noastre acest mare sportiv, cel mai bun fotbalist al României. Tot timpul ne gândim la el și tot timpul vedem fotbalul și prin prisma lui. Ceea ce a oferit el ca sportiv este uriaș. Va trece foarte mult timp până se va mai naște un fotbalist de talia lui. Amintirea cea mai frumoasă este când am jucat împreună și am câștigat titlul de campioană, jocurile din cupele europene. Sunt mândru că am putut să joc cu un asemenea fotbalist”.

 

Constantin ”Țil” Popescu: ”Pot scrie o carte cu amintirile pe care le am”

Constantin ”Țil” Popescu, fost președinte al echipei Aro Câmpulung: ”Eu vin mereu aici să mai stau de vorbă cu el. Am atâtea amintiri încât pot să scriu o carte. O imensitate de povești am cu Gicu. O amintire plăcută a fost promovarea echipei în divizia B, cu Gicu pe bancă, cu nea Nelu Oblemenco și cu Tănăsescu. A fost cea mai frumoasă persoană. Pe Gicu l-am iubit enorm și am învățat multe de la el”.

 

Gica Dobrin: ”Nu am cuvinte să vă mulțumesc”

Gica Dobrin, soția ”Prințului din Trivale”: ”Este o mare surpriză și pentru mine că nu am știut cât a contat soțul meu pentru țară. Dacă ar trăi să vadă câtă iubire a lăsat în urmă… Nu am cuvinte să vă mulțumesc și nu aș fi putut să îl țin 16 ani prezent la fiecare clipă pe care o trăim. Sunt înconjurată de oameni care mă opresc pe drum și îmi spun cât de mult îl iubesc pe Gicu. Nu am cuvinte să vă mulțumesc pentru că sunteți alături de mine”.