26 de jucători la reunirea lotului FC Argeș

FC Argeș a început astăzi pregătirea pentru noul sezon competițional. La primul antrenament, desfășurat la baza sportivă Albota, antrenorul Nicolae Dică a avut la dispoziție 26 de jucători.

Dacă majoritatea dintre aceștia au evoluat și în sezonul trecut, la reunire au fost prezenți și cei patru fotbaliști transferați până acum de clubul nostru: atacantul Vlad Morar (ex UTA Arad), fundașul Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), mijlocașul Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj) și mijlocașul Andrei Dima (ex FC Voluntari).

#Marius Briceag, sub comanda lui Dică

La capitolul noutăți îl putem trece pe fundașul Marius Briceag, care a încheiat conturile cu polonezii de la Korona Kielce. Aceasta se antrenează cu echipa noastră, urmând ca în scurt timp staff-ul tehnic să ia o decizie în privința sa. Dică îi testează în această perioadă pe Ionuț Zaharia (20 ani – mijlocaș dreapta – ex Flacăra Moreni), Vlad Popa (21 ani – fundaș central – ex FC Hermannstadt) și pe fiul său, Marco Dică (18 ani – mijlocaș – ex CS Mioveni). Au revenit la Pitești și cei doi portari împrumutați sezonul trecut la echipele de liga a treia, Vlad Frumuzache(CSM Deva) și Alexandru Silveanu (AFC Muscelul Câmpulung). La reunire a fost prezent și atacantul Mircea Adelin, fotbalist care urmează să înceapă recuperarea după operația suferită pe finalul sezonului trecut. Au lipsit motivat de la primul antrenament Issac Nortey și Esteban Orozco. Primul urmează să se alăture lotului în cursul zilei de marți, iar cel de-al doilea săptămâna viitoare, primind câteva zile libere după partidele jucate cu Guineea Ecuatorială în precalificările Campionatului Mondial din 2026.

#Pregătire pe plan local și cantonament în Slovenia

Până la finalul acestei săptămâni, piteștenii vor efectua zilnic câte un antrenament, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare să treacă la două ședințe de pregătire. După trei săptămâni de pregătire pe plan local, alb-violeții vor merge în străinătate pentru un stagiu montan de 13 zile. Destinația aleasă este Slovenia, localitatea Rogla, locație în care s-a pregătit în ultimii ani și UTA.

#AFC Câmpulung Muscel și LPS HD Clinceni, primii adversari din amicale

Până la plecarea în cantonamentul extern, argeșenii vor disputa și două jocuri de verificare. Primul test este programat pe 29 iunie, la Albota, adversar urmând a fi nou-promovata în liga secundă, AFC Câmpulung Muscel. Cel de-al doilea amical este programat pe 5 iulie, tot la Albota, adversar fiind LPS HD Clinceni, formație care activează în eșalonul trei.

#Patru meciuri de verificare la Rogla

În stagiul de pregătire din Slovenia, antrenorul Nicolae Dică și-a propus să dispute patru meciuri de verificare, oficialii clubului din Trivale purtând discuții pentru stabilirea adversarilor. La întoarcerea în țară, FC Argeș va disputa pe 27 iulie, un amical cu CSM Slatina, ultimul înainte de începerea campionatului, locația urmând să fie stabilită în funcție de țintarul ligii secunde.

#Nicolae Dică: ”Avem condiții de Liga I”

Nicolae Dică, antrenor FC Argeș: ”Avem mult de muncă și vom vedea ce va întâmpla. Avem o perioadă de șapte săptămâni să pregătim echipa. Am făcut câteva transferuri, am prelungit cu o parte din jucătorii care au fost anul trecut aici și mai aștept și alte întăriri. Vom încerca să aducem jucători care ne pot ajuta la îndeplinirea obiectivelor. Avem condiții foarte bune aici, la Albota. Suntem bucuroși că putem să ne antrenăm pe o bază foarte bună. Mulțumim domnului primar de la Albota că ne-a dat această bază. Clubul a investit foarte mulți bani și pot spune că avem condiții de Liga I”.

Dani Coman: ”Vrem să aducem doar calitate”

Dani Coman, președinte FC Argeș: ”Încercăm să punem prima cărămidă la construcția pe care vrem să o facem la acest club. Nu este ușor, însă mergem cu încredere înainte. Din greșeli și din trecut doar învățăm. Sper să avem rezultatele pe care ni le dorim, să construim un club frumos, un club care să ne ofere posibilitatea de a ne bucura de fiecare meci, de fiecare victorie, de fiecare succes. Mai urmează și alte transferuri, dar nu vrem să aducem cantitate, vrem să aducem calitate. Vrem să aducem jucătorii de care avem nevoie. Împreună cu staff-ul tehnic, analizăm în fiecare zi. Vedem care sunt posturile deficitare. Noul sezon va fi foarte greu, ținând cont că vor veni foarte mulți jucători. Ne ocupăm de întreaga organizare a clubului, știm cu toții că au fost probleme în trecut, dar vreau să mă gândesc doar la viitor. Mă gândesc doar la ce facem și am nevoie de încrederea tuturor. Trebuie să înțelegem cu toții că pe parcursul unui meci sunt momente dificile, momente în care jucătorii au nevoie de susținere, în care au nevoie de afecțiunea oamenilor. Obiectivul nostru este să stabilizăm acest club din toate punctele de vedere., atât la nivel administrativ, cât și din punct de vedere sportiv”.

Lotul prezent la reunire:

Portari: Cătălin Straton, Andrei Bucur, Andrei Silveanu, Vlad Frumuzache

Jucători de câmp: Andrei Tofan, Florin Borța, Mario Tudose, Radu Ciuciulete, Costin Ghiocel, Alexandru Dinoci, Marco Dică, Andrei Șerban, Mario Mitoi, Vlad Morar, Patrick Dulcea, Yanis Pîrvu, Andrei Stoica, Ionuț Rădescu, Kevin Doukoure, Andrei Dima, Valentin Buhăcianu, Petrișor Petrescu, Marius Briceag, Vlad Popa, Ionuț Zaharia

Învoiți: Isaac Nortey, Esteban Orozco

 

Programul echipei FC Argeș:

18 iunie – vizita medicală București

19– 6 iulie – antrenamente la Albota

7 -19 iulie – cantonament Slovenia

21 iulie – 2 august – antrenamente la Albota

 

Programul meciurilor de pregătire:

29 iunie – AFC Muscelul Câmpulung (L2) – Albota

5 iulie, ora 11.00 – LPS HD Clinceni (L3) – Albota

27 iulie – CSM Slatina (locație nestabilită)

 

Cantonament Rogla (Slovenia)

10 iulie – adversar nestabilit

13 iulie – 2 meciuri (adversari nestabiliți)

17 iulie – adversar nestabilit