32 de echipe la Cupa FC Argeş-Nicolae Dobrin!

FC Argeş va organiza duminică, 12 august 2018, de la ora 9, prima ediţie a Cupei FC Argeş – Nicolae Dobrin. Întrecerea va avea loc pe terenurile 2 şi 3 ale arenei din Trivale şi este organizată cu ocazia aniversării a 65 de ani de la înfiinţarea clubului nostru, dar şi pentru comemorarea lui Nicolae Dobrin, cel mai mare fotbalist român al tururor timpurilor. Competiţia este rezervată copiilor născuţi între anii 2007-2010 şi este organizată de clubul FC Argeş, în colaborare cu Primăria Municipiului Piteşti, Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş şi www.echipedetraditie.ro.
Organizatorii îşi doresc ca această competiţie să devină una tradiţională, intenţionând ca în următorii ani să invite şi formaţii din străinătate. Puştii care vor fi prezenţi duminică la turneu vor avea ocazia să-şi cunoască idolii, la eveniment anunţându-şi prezenţa multe foste glorii ale clubului FC Argeş, dar şi actualii jucători ai echipei din Trivale. La fiecare categorie de vârstă vor fi prezente câte 8 echipe. La categoria 2010, echipele vor fi compuse din 4 jucători de câmp + 1 portar, în timp ce la 2008 şi 2009, fiecare formaţie va putea folosi 6 jucători de câmp + 1 portar. La grupa 2007, fiecare echipă va putea trimite în teren 8 jucători de câmp + 1 portar. La finalul competiţiei, organizatorii turneului vor oferi premii celor mai bune echipe şi celor mai buni jucători de la fiecare categorie de vîrstă.

#”Acest turneu va lua o mare amploare”
Antrenorul Petre Calotă, şeful Centrului de Copii şi Juniori al clubului FC Argeş îşi doreşte ca despre acest turneu să se vorbească peste câţiva ani numai la superlativ: „Mă bucur foarte mult că s-a realizat şi se va realiza acest turneu. Această cupă trebuia făcută mai demult, dar niciodată nu este prea târziu. Pe această cale vreau să mulţumesc în primul rând conducerii clubului FC Argeş, domnului Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie, şi nu în ultimul rând, domnului primar Cornel Ionică pentru implicarea în organizarea acestui eveniment. Pe 26 august, dacă ar mai fi trăit, Nicolae Dobrin ar fi împlinit 71 de ani şi sunt convins că s-ar fi bucurat foarte mult ca această întrecere să-i poarte numele. Am încercat să aducem şi echipele din zonele limitrofe Argeşului. Deocamdată este prima ediţie. Sperăm ca în anii următori, acest turneu să ajungă la o mai mare amploare, iar toată lumea să îşi aducă aminte că Nicolae Dobrin a fost cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor”.

#”Învăţaţi-vă copiii să iubească FC Argeş!”
Daniel Pop, delegatul echipelor de juniori ale clubului nostru spune că juniorii care vor fi prezenţi la această cupă nu vor avea ce regreta: „La prima ediţie am încercat să aducem cât mai multe echipe de pe plan local. Noi avem patru grupe de vârstă care sunt antrenate de Paul Ciobanu şi Adrian Măluşanu. Vom participa cu grupele 2007, 2008, 2009 şi 2010. Turneul va începe la ora 9, iar ca participanţi vom avea echipe din Vâlcea, Slatina, Câmpulung şi Curtea de Argeş. În următorii ani vom încerca să aducem şi echipe din străinătate pentru a da o mai mare amploare competiţiei. Turneul este organizat în memoria lui Nicolae Dobrin, cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. Nu cred că se va mai naşte în România un jucător de o asemenea valoare, deşi eu mi-aş dori ca urmaşul său, să fie chiar de la Piteşti. Vrem ca spiritul FC Argeş să dăinuie de acum încolo mulţi ani şi să învăţăm copiii să iubească din nou FC Argeş. La acest turneu vom face şedinţe foto cu actualii jucători, dar şi foste glorii pentru ca aceşti juniori să aibă modele şi exemple de urmat. Aş vrea să le mulţumesc celor de la echipedetraditie.ro, pentru că ne-au ajutat cu diplomele pe care le vor primi copiii. Vor fi premiaţi toţi participanţii. Sloganul acestui turneu este „Învăţaţi-vă copiii să iubească FC Argeş”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.