Primul meci în Cupa Campionilor Europeni
Pe 13 septembrie 1972 FC Argeș învingea în Luxemburg, pe stadionul Municipal din Bonnevoie, cu 2-0 pe Aris Bonnevoie, în manșa tur a primului tur din Cupa Campionilor Europeni. Echipa noastră venea după primul titlu de campioană a României. Golurile Argeșului au fost marcate de Radu Troi (’58) și Nicolae Dobrin din penalty (’89). Arbitru a fost belgianul Josepf Minnoy, iar pe stadionul Muncipial din orașelul luxemburghez au fost prezenți aproximativ 3000 de spectatori.
Ziarul „Sportul” titra în ediția apărută a doua zi „Succes scontat al piteștenilor”. Iată cronica scrisă de Aurel Neagu:
„Ploaia care a căzut înaintea partidei şi timpul răcoros au oprit acasă pe o bună parte dintre iubitorii fotbalului de aici. Totuşi, aproximativ 3 000 de spectatori au luat loc astă-seară (n.r. ieri) în tribunele stadionului Municipal pentru a urmări prima manşă din cadrul Cupei campionilor europeni între echipele Aris Bonnaweg şi FC Argeş. La debutul ei în prestigioasa competiţie europeană rezervată campioanelor de club, FC Argeş a început destul de circumspect această partidă, mai ales că şi starea terenului, puţin alunecos, impunea, din capul locului, o reţinere. Aşa încât o bună parte din prima repriză iniţiativa a aparţinut fotbaliştilor luxemburghezi care datorită atu-urilor aruncate în luptă — gabarit, rezistență, viteză — au creat reale momente periculoase la poarta apărată de Stan. Goalkeeperul piteștenilor a recoltat numeroase aplauze în min. 9 când el a respins de două ori in extremis. În tot acest timp, FC Argeş a combinat mai mult la mijlocul terenului, dar, în apropierea careului de 16 m, a efectuat arareori breşe în dispozitivul advers. A fost perioada când în dorinţa de a străpunge defensiva bine organizată a gazdelor, F.C. Argeş n-a găsit antidotul cel mai nimerit, mingile trimise înalt, în careu, fiind o pradă uşoară pentru masivul şi înaltul fundaş luxemburghez Roemer.
După pauză, FC Argeş a apărut cu Roşu în locul lui Mustăţea şi această modificare s-a dovedit inspirată. Jocul piteştenilor a câştigat vădit în clarviziune atacurile lor au fost, acum, mai bine orientate, mai incisive. în consecinţă, au apărut şi fazele mai periculoase la poarta gazdelor. în min. 47, Ivan, urcat în atac, a şutat puternic de la 25 de metri, obligându-l pe Zender să reţină cu dificultate. În min. 52, acelaşi Zender a respins în corner la şutul puternic expediat, la semiînălţime, de către Dobrin, s-a executat lovitura de colţ şi puţin a lipsit ca fundaşul Dabee să nu înscrie un autogol. Un minut mai târziu, la un şut-centrare efectuat de Pigulea, mingea a lovit colţul barei.
Acum FC Argeş este aceea care controlează jocul, lăsând adversarei doar posibilitatea de a riposta prin contraatacuri care se dovedesc periculoase în min. 54 şi 55 când Ivan şi, apoi, Stan acordă corner.
în primul sfert al reprizei secunde, FC Argeş a reuşit deschiderea scorului. Marian Popescu a pătruns în terenul advers şi când a ajuns, la aproximativ 30 de metri de poarta lui Zender, l-a lansat, la întâlnire, pe Radu Troi care a pătruns cu balonul în careu, apoi a şutat puternic, sub bara transversală, de unde mingea a deviat în plasă. Golul a deconectat şi mai mult pe formaţia noastră campioană, care, în minutele care au urmat, a controlat jocul cu autoritate. Dobrin et comp. au iniţiat acţiuni de fineţe, aplaudate de spectatori. Raidurile ofensive ale piteştenilor (din min. 66, 70, 77, 80) produc momente de panică printre apărătorii luxemburghezi. Formaţia gazdă răspunde, totuşi, din când în când, cu contraatacuri periculoase, declanşate de impetuoasele aripi Schreiner, şi Majerus care, în repriza a doua, şi-au schimbat zonele de acţiune.
Cu un minut înainte de sfârşit, FC Argeş obţine şi al doilea gol, servit în adâncime de un coechipier, Roșu a pătruns în careul advers, dar când se pregătea să şuteze a fost împiedicat neregulamentar, pe la spate, de către un fundaş al formaţiei gazdă, penalty clar, transformat cu precizie de către Dobrin, care a trimis în stânga portarului Zender. 2-0, o victorie care o scuteşte pe FC Argeş pentru meciul retur de prea multe emoţii.”