Analiza echipei de fotbal feminin U15 în sezonul 2023/2024

Echipa U15 de fotbal feminin a clubului nostru a jucat în acest sezon în Liga Elitelor U15, cel mai important campionat din România dedicat acestui segment de vârstă. Cei doi antrenori care se ocupă de echipă sunt Petre Calotă și Mihai Cârstea.

Liga Elitelor U15 la fotbal feminin are la bază un campionat regulat împărțit în 4 serii, fiecare serie având câte 4 echipe. După încheierea celor 12 etape ale sezonului regulat, primele 2 echipe din fiecare serie acced în etapa semifinală. FC Argeș a făcut parte din Seria 4, având ca adversare următoarele echipe: Politehnica Timișoara 2, Universitatea Craiova și UTA Arad.

FC Argeș Feminin U15 a adunat 14 de puncte, clasându-se pe locul 3. Cea mai clară victorie a sezonului regulat a fost obținută cu arădencele, în etapa a 7-a, scor 7-0.

În acest sezon competițional al Ligii Elitelor Feminin U15, FC Argeș a cumulat 4 victorii 2 egaluri și 6 înfrângeri, având un golaveraj de 26 goluri marcate și 34 goluri primite.

Iată și lotul echipei U15 folosit pe parcursul acestui sezon: Tesloianu Ema, Turbatu Anisia, Stan Alexandra, Roșoagă Ariana, Căciula Roxana, Bădiță Alexia, Din Diana, Uță Amira, Năstăsie Ema, Bărăilă Patricia, Florea Gabriela, Abagiu Rebeca, Abagiu Anastasia, Moraru Ana, Rizoiu Maya, Popescu Georgiana, Bontea Camelia, Enache Diana, Țîrcomnicu Nicola, Gogu Ana și Spiridon Ștefania. Cea mai prolifică marcatoare a echipei noastre a fost Abagiu Rebeca, căpitanul echipei, cu 10 goluri.

De menționat că Abagiu Rebeca și Țîrcomnicu Nicola fac parte din lotul național al României U15.

Evaluând activitatea din acest sezon, echipa feminină U15 a clubului nostru rămâne pe un trend ascendent. Sezonul trecut, FC Argeș a terminat tot pe 3, dar într-o serie cu adversari mai slabi. Totodată, pe lângă calitatea sporită a adversarilor din acest sezon, trebuie să ținem cont și că deplasările au fost mult mai lungi, fapt ce sporește dificultatea mai ridicată a acestui sezon.

Felicitări, fetelor!

P.S.: Dacă vrei să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit deja plătit de tine în 2023 către club pentru a susține în special activitatea academiei completează direct formularul: