Comunicat oficial 28 iulie 2024

În contextul recentelor articole referitoare la activitatea Centrului de Copii și Juniori „Leonte Ianovschi”, dorim să aducem câteva clarificări cu privire la strategia noastră pentru dezvoltarea tinerilor jucători și pentru asigurarea performanței acestora.

 

Schimbările organizatorice din această vară au generat un proces amplu prin care toate departamentele clubului au fost evaluate. Centrul de Copii și Juniori „Leonte Ianovschi”, unul dintre pilonii esențiali ai reconstrucției clubului nostru, a trecut și el prin această analiză amănunțită. În paralel, independent de analiza noastră, Federația Română de Fotbal și-a prezentat raportul anual prin care a prezentat clasificarea academiilor din România. Dacă în ultimele sezoane clubul nostru a reușit an de an să urce în acest clasament, în această vară, raportul FRF a înregistrat un regres de câteva poziții în dreptul Argeșului, mai exact de pe locul 15 am coborât pe locul 19 în topul academiilor din România.

 

Astfel, împreună cu oamenii angrenați direct în activitatea CCJ, am decis că este cazul să punem în aplicare măsuri care să schimbe această situație. Una din decizii a fost reducerea numărul de copii de la grupele de vârstă unde lotul era supradimensionat. Această măsură este motivată de dorința noastră de a oferi o pregătire de calitate superioară juniorilor care au fost păstrați. Vrem să ne concentrăm toate resursele pe dezvoltarea celor mai talentați și promițători tineri jucători. În acest sens, antrenorii noștri vor avea posibilitatea de a lucra mai îndeaproape cu cei care demonstrează un potențial ridicat, maximizând astfel șansele de a forma jucători care să facă performanță pentru FC Argeș.

 

Chiar dacă încurajăm sportul de masă și sprijinim diferite acțiuni care promovează sportul pentru toți, clubul FC Argeș se angajează ferm în promovarea excelenței și performanței sportive. Credem cu tărie că un antrenor poate atinge cele mai bune rezultate doar având la dispoziție cei mai buni jucători. Prin urmare, o selecție mai rigurosă a juniorilor ne crește șansele de a oferi atât antrenorilor, cât și juniorilor, șansa de a-și atinge potențialul maxim într-un mediu competitiv și de înaltă calitate.

Dorim să precizăm că nu vor avea loc restructurări la nivelul staff-ului tehnic al academiei. Toți cei care muncesc în slujba Centrului de Copii și Juniori „Leonte Ianovschi” își vor continua activitatea cu aceeași dedicare și profesionalism, având ca principal obiectiv dezvoltarea viitoarelor generații de vulturi alb-violeți.
În încheiere, dorim să reasigurăm suporterii că vom lua toate deciziile necesare pentru a readuce academia Argeșului între primele pepiniere ale României și de a crește la Pitești generații care să aducă noi titluri în vitrina clubului nostru.

 

Conducerea clubului FC Argeș