Înfrângere la limită în meciul cu ciucanii

FC Argeș a pierdut, pe teren propriu, în fața celor de la Miercurea Ciuc, scor 0-1, în ultimul meci din cadrul etapei a patra a ligii secunde. Unicul gol al acestei partide a fost marcat de Attila Csuros în minutul 19, după o centrare perfectă din corner a lui Benjamin Babati.

FC Argeș: Denis Oncescu – Andrei Tofan (C) (Florin Borța ’46), Guilherme Garutti, Esteban Orozco, Marius Briceag – Takayuki Seto (Petrișor Petrescu ’64), Kevin Doukouré – Yanis Pîrvu (Andrei Dima ’87), Robert Moldoveanu, Valentin Buhăcianu (Mihai Roman ’46) – Emanuel Grønner (Patrick Dulcea ’72) Rezerve neutilizate: Cătălin Straton – Mario Tudose, Ionuț Rădescu, Alexandru Dinoci Antrenor: Nicolae Dică

AFK Miercurea Ciuc: Máté Simon – János Hegedűs, Dávid Kelemen, Raul Palmeș – Peter Gal-Andrezly (C), Ervin Bakoș (Márk Kovacs ’46), Attila Csürös, Erwin Bloj (Andrei Gheralia ’90+3) – Benjamin Babati (Soufiane Jebari ’67), Alexander Torvund (Anderson Ceara ’60), Jozef Dolný (Gábor Makrai ’67′) Rezerve neutilizate: Márk Karácsony – Efraim Bödő, Szilárd Veres, Bence Pintér Antrenor: Robert Ilyeș

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș). Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti). Asistenți: Cosmin Vatamanu (Bucureşti) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş). Rezervă: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Observator arbitri: Ion Negoescu (Târgovişte). Delegat joc: Adrian Petre (Buzău).

Cu ocazia zilei de 26 august, zi în care Nicolae Dobrin ar fi împlinit 77 de ani, înaintea partidei, jucătorii noștri au intrat pe teren cu un banner care-l înfățișa pe Nicolae Dobrin, alături de mesajul „A schimbat multe fanioane, dar echipa niciodată„. Ulterior, doamna Gica Dobrin, soția fostului mare fotbalist, a primit un buchet de flori și un tricou cu chipul lui Dobrin din partea căpitanului nostru, Andrei Tofan.

Jucătorii noștri au început mai bine duelul cu echipa de pe primul loc și și-au creat prima ocazie importantă în minutul 8. Andrei Tofan a executat o lovitură liberă din afara careului, însă mingea s-a dus puțin pe lângă poarta ciucanilor. În minutul 11, Robert Moldoveanu a ratat o ocazie uriașă după ce mingea a trecut de portarul ciucanilor, iar atacantul nostru, rămas singur cu poarta liberă din lateralul acesteia, a trimis mingea paralel cu poarta. Oaspeții au reușit să deschidă scorul prin fundașul central Attila Csürös, cu o lovitură de cap din interiorul careului, după centrarea lui Babati din corner. De menționat că până la primirea golului, echipa noastră a condus ostilitățile, având controlul partidei.

Am avut o primă șansă de egalare în minutul 37, când Esteban a trimis balonul pe spațiul porții din interiorul careului mic, însă János Hegedűs a respins balonul in extremis de pe linia porții. Am mai ratat o ocazie importantă de a egala în minutul 65, când nou intratul Mihai Roman, aflat foarte aproape de poartă, a trimis balonul în bara transversală. Ulterior, în minutul 81, am avut o nouă ocazie de a restabili egalitatea, dar șutul puternic trimis de Petrișor Petrescu s-a dus la câțiva centimetri de poarta lui Simon. Astfel, după mai multe șanse de egalare pe care le-au avut băieții noștri, ciucanii au plecat acasă cu toate cele trei puncte. Ținând cont că am avut mult mai multe ocazii clare de a marca, putem spune, la fel ca după meciul cu bihorenii, că nu am meritat să pierdem.

În urma acestui rezultat, ne clasăm pe locul al 14-lea în clasament, cu 4 puncte acumulate după 4 runde. De partea cealaltă, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc ocupă prima poziție a clasamentului cu maximum de puncte.

În runda următoare ne deplasăm în județul Olt pentru duelul cu CSM Slatina. Până atunci, jucăm în play-off-ul Cupei României. Meciul cu Corvinul va fi joi, de la ora 17:30, pe stadionul Orășenesc din Mioveni.

REZUMAT Liga 2: FC Argeş 0–1 AFK Csikszereda Miercurea Ciuc