FC Argeș a pierdut la limită partida cu Corvinul

FC Argeș a pierdut la limită partida cu Corvinul Hunedoara, scor 1-0. Cele două echipe au oferit o partidă destul de bună, cu ocazii la ambele porți, dar corbii hunedoreni au fost cei care au reușit să dea lovitura și să plece cu toate punctele.

FC Argeș: Denis Oncescu – Kevin Doukoure, Marius Briceag (C) (Ionuț Rădescu ’69), Petrișor Petrescu, Yanis Pîrvu (Gabriel Gheorghe ’69), Guilherme Garutti (Esteban Orozco ’46), Mihai Roman, Costin Ghiocel, Florin Borța, Valentin Buhăcianu (Vlăduț Morar ’76), Robert Moldoveanu (Patrick Dulcea ’76) Rezerve neutilizate: Cătălin Straton, Mario Tudose, Takayuki Seto, Antrenor: Bogdan Andone

Corvinul: Ștefan Lefter – Ionuț Pop, Viorel Lică (C), Antonio Manolache, Mihai Velisar, Ion Cărăruș, Alexandru Gîrbiță (Jimmy Otega ’46), Mehdi Lehaire, Marius Lupu, Daniel Pîrvulescu (Andrei Hergheligiu ’82), Lucas Câmpan (Darius Grigore ’82) Rezerve neutilizate: Cristian Blaga, Ibuchi Chukwu, Alexandru Predică, Alexandru Stupu, Alexandru Mihăilă, Alexandru Neacșa Antrenor: Florin Maxim

Stadion: Orăşenesc (Mioveni – Argeş). Arbitru: Eduard Ioniță (Tulcea). Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova) și Doru Zamfir (Slatina). Rezervă: Ionuț Cătălin Ilie (Bucureşti). Observator arbitri: Vladimir Urzică (Piatra Neamţ). Delegat joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Lovitura de start a partidei a fost dată de fostul nostru mare jucător, Vasile Popa. Am continuat astfel tradiția inaugurată la meciul împotriva Chiajnei, prin care lovitura de start este dată de un fost mare jucător al Argeșului. Tot la meciul de sâmbătă a fost sărbătorită și aniversarea de 25 de ani a grupării ultra’ Violet Republic, una din cele mai mari grupări de suporteri argeșeni, precum și una din cele mai vechi grupări de pe scena ultra’ a fotbalului românesc.

Meciul putea începe de la scorul de 1-0, dacă Yanis Pîrvu nu ar fi ratat incredibil, deși driblase portarul. Pîrvu a profitat de o mare eroare a unuia dintre jucătorii oaspeților, care a pasat spre propriul portar, a interceptat mingea, l-a driblat scurt pe Lefter, după care a vrut să marcheze cu un șut pe colțul scurt, deși acolo se afla și Manolache. Mingea a lovit bara din dreapta porții, după care a revenit în teren și faza s-a stins. FC Argeș a avut mai multe șanse de a înscrie la începutul meciului, însă execuțiile lui Roman și Buhăcianu nu se concretizează pe tabelă. Mihai Roman este blocat de portarul Corvinului, după un șut trimis din unghiul drept al careului mare, în timp ce Buhăcianu a trimis peste poartă de la aproximativ 16 metri. În minutul 15, Corvinul are o dublă șansă de a înscrie. Prima vine în urma unei lovituri libere trimise de Manolache de la mare distanță. Execuția acestuia e respinsă spectaculos de Denis Oncescu în corner. În urma cornerului, Manolache trage în Oncescu din câțiva metri.

Golul victoriei oaspeților a venit în repriza a doua. Fundașul Corvinului, Mihai Velisar, a deschis scorul în minutul 67, grație unui șut superb, direct din lovitură liberă, la colțul lung, de la aproximativ 18 metri, lateral dreapta, aproape de vinclul porții colțului lung al lui Oncescu.

FC Argeș este pe locul 15, cu 9 puncte, fiind la egalitate cu Metalul Buzău și Chindia, dar între ele ca golaveraj, 6-6 față de 12-11, respectiv 9-11. În etapa a 9-a a Ligii 2, FC Argeș are meci în deplasare la Metaloglobus București, sâmbătă, de la ora 11:00.