Esteban Orozco convocat la naționala Guineei Ecuatoriale pentru dubla cu Liberia

Esteban Obiang Orozco a fost convocat la reprezentativa Guineei Ecuatoriale pentru dubla cu Liberia, din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni 2025, turneu ce se va desfășura în Maroc.

Nzalang Nacional face parte din grupa E, alături de Algeria, Togo și Liberia. După primele 2 etape, Guineea Ecuatorială ocupă locul 3 în grupă, având un singur punct. Primele două echipe din fiecare grupă vor merge la turneul final din 2025.

Esteban Obiang Orozco a fost integralist în primele două partide pe care Guineea Ecuatorială le-a disputat în cadrul preliminariilor pentru Cupa Africii pe Națiuni 2025. Acesta a jucat pe 5 septembrie prima partidă a calificărilor, împotriva Algeriei, în deplasare. Algerienii au învins cu 2-0, Houssem Aouar și Amine Gouiri fiind marcatorii celor două goluri. Esteban a fost integralist, având o prestație bună. Pe 9 septembrie, naționala micuțului stat african a jucat cel de-al doilea meci din grupă. De data aceasta partida s-a disputat acasă, pe Estadio de Malabo, în compania reprezentativei statului Togo. Meciul s-a terminat la egalitate, scor 2-2. Jucătorul nostru a fost din nou integralist. Guineea Ecuatorială a jucat foarte bine, dominând partida, dar a pierdut printre degete cele 3 puncte. Kodjo Laba, atacantul togolez care joacă pentru Al-Ahli/Sedab din Oman, a marcat în minutul 90+5, restabilind egalitatea.

Primul meci cu Liberia va fi acasă, pe 6 octombrie, urmând ca pe 14 octombrie să joace returul, în Monrovia, capitala țării care l-a dat fotbalului pe George Weah, câștigătorul Balonului de Aur în 1995 și fost președinte al Liberiei.
Buena suerte, Esteban!