Esteban Orozco a obținut o nouă victorie împotriva Liberiei

Guineea Ecuatorială a învins Liberia în ambele meciuri din grupa E de calificare la Cupa Africii pe Națiuni 2025. Luni, 14 octombrie, cu Esteban Obiang Orozco Fernandez integralist, micuțul stat african a învins Liberia cu scorul de 2-1. Prestația fundașului nostru a fost notată cu 7,1 pe site-ul de specialitate Sofascore.

Victoria Nzalang Nacional a venit în prelungirile partidei, mai exact în min. 90+4. Scorul a fost deschis de echipa lui Esteban în minutul 20, prin Luís Asué, atacantul portughezilor de la Moreirense. După pauză, Mario Marinică, selecționerul Liberiei, l-a introdus în teren pe William Gibson, un tânăr de doar 16 ani. S-a dovedit o schimbare inspirată deoarece în minutul 53, tânărul atacant liberian a restabilit egalitatea. În prelungirile partidei, când toată lumea se gândea deja la o remiză, Guineea Ecuatorială puncta decisiv. Dorian Hanza, atacantul celor de la Marbella FC, a înscris și a redus la tăcere spectatorii prezenți pe stadionul Samuel Kanyon Doe Sports Complex din Monrovia. La fel ca în cazul marcatorului golului Liberiei, Dorian a intrat pe teren din postura de rezervă, fiind introdus în minutul 87, în locul lui Luís Asué, cel care deschisese scorul.

Mario Marinică este tehnicianul român care a scris istorie pe banca tehnică a lui Malawi la ediția din 2021 a Cupei Africii. Concret, românul a calificat această națională în fazele superioare ale competiției pentru prima dată în istorie, după ce a bătut Zimbabwe cu 2-1, a remizat cu Senegal 0-0, și a pierdut cu Guinea, scor 0-1.

Nzalang Nacional face parte din grupa E, alături de Algeria, Togo și Liberia. Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica la turneul final. După cele 4 etape disputate, Guineea Ecuatorială se clasează pe locul 2, având 7 puncte. Pe primul loc este Algeria, echipa din nordul Africii are maxim de puncte. În celălalt meci al grupei, algerienii au învins cu 1-0 pe Togo, prin golul marcat de Ramy Bensebaini, fundașul celor de la Borussia Dortmund.

Pe 11 noiembrie, Guineea Ecuatorială va înfrunta pe teren propriu Algeria, urmând ca pe 15 noiembrie să dispute ultimul meci din calificări împotriva statului Togo, în deplasare. Felicitări! Buena suerte, Esteban!