Analiza echipei de tineret în sezonul 2023/24

Echipa de Tineret a clubului nostru a jucat în acest sezon în Liga Tineret, cea mai importantă competiție dedicată acestui segment de vârstă din România. Antrenorul echipei este Dragoș Radu, acesta fiind ajutat de  Cristian Tănase.

Liga de Tineret este similară cu Superliga, fiind compusă dintr-un sezon regulat (împărțit în două serii: Est și Vest) și Play-off / Play-out. FC Argeș a făcut parte din seria Est, având ca adversare următoarele echipe: Farul, FCSB, Rapid, Sport Team București, CSA Steaua, Concordia Chiajna, Petrolul, Dinamo, FC Voluntari, Politehnica Iași și LPS Iolanda Balaș Soter Buzău.

Pe parcursul sezonului regulat, echipa noastră a disputat 11 partide (se joacă câte un singur meci cu fiecare adversar). Cu cele 15 puncte adunate, Argeșul s-a clasat pe locul 7, astfel că a fost repartizată în Play-out pe primul loc. Cea mai clară victorie a sezonului regulat a fost obținută cu FC Voluntari, în ultima etapă, scor 7-1.

În Play-out au participat 6 echipe, fiecare jucând câte 10 partide (tur-retur). Aici am întâlnit pe: FC Voluntari, Petrolul, Politehnica Iași, Dinamo și LPS Iolanda Balaș Soter Buzău. Am terminat Play-out-ul așa cum l-am început, respectiv pe locul întâi. Cea mai clară victorie a fost obținută chiar în prima etapă a play-out-ului, tot cu FC Voluntari, scor 5-0.

De menționat că în returul Play-out-ului, pentru că avansul față de locul 2 erau deja unul considerabil, Bogdan Vișan, coordonatorul centrului de copii și juniori, alături de antrenorii echipei, au decis să mute la echipa de Tineret mai mulți jucători născuți în 2008 și inclusiv unul născut în 2009, pentru a le oferi acestora experiența unor meciuri cu adversari mai puternici.

În acest sezon competițional al Ligii de Tineret, FC Argeș a cumulat 11 victorii, 2 egaluri și 8 înfrângeri, având un golaveraj de 40 – 33.

În Cupa de Tineret, echipa noastră a fost repartizată în Grupa B EST, alături de FCSB, CSA Steaua, Rapid, Sport Team București și Dinamo.  Argeșul a terminat pe 2 în grupă (după FCSB), obținând 3 victorii, 1 egal și o înfrângere. Grație poziției ocupate, am obținut calificarea în grupele semifinale, acolo unde am întâlnit Farul. Din păcate, vulturașii au fost învinși drastic de micuții marinari, scor 7-1, părăsind astfel Cupa. De menționat că fariștii vor disputa finala acestei competiții împotriva celor de la U Cluj.

Pe parcursul acestui sezon, mai mulți componenți ai acestei echipe de tineret au fost cooptați la echipa de seniori a clubului nostru. Ne referim aici la: Radu Ciuciulete (a debutat și a fost integralist în partida cu Miercurea Ciuc), Alexandru Dinoci (a disputat 3 partide), Adelin Mircea (a disputat 2 partide), Andrei Stoica (a fost pe banca de rezervă la 3 partide) și Gino Oprescu care s-a pregătit alături de echipa mare în mai multe rânduri. Toți acești tineri jucători au evoluat în meciurile amicale desfășurate în perioada de pregătire din iarnă.

Iată și lotul folosit de Dragoș Radu pe parcursul acestui sezon:

(2006): Ioniță Constantin Adrian, Isbășescu Adrian Alexandru, Bettini Fabiano, Ștefan Ianis Nicolae, Dimcea Răzvan Nicușor, Dumitrache Ianis Ștefan, Ghinea Ionuț Sebastian, Manea Adrian Valentin, Mehedințeanu Robert Ștefan, Militaru Mihai, Mircea Adelin Gabriel, Stoica Andrei Floricel, Coțea Eduard Gabriel, Ion Romeo Gabriel, Păun Florentin Alexandru, Predescu Luca, Nedelcu Vlad Andrei și Vlad Yanis Andrei.

(2007): Manole Adriano, Sain Elin Mihai, Coarnă Mihai Constantin, Ionică Mihnea Octavian, Iosifescu Flavius Matei, Văduva Mihai Radu, Nistor Eric Mihai și Wagner Willy.

(2008): Din Licaciu Mario, Dinu Andrei, Georgescu Eduard, Petriu Rafael, Niță Alexandru și Velea Rareș.

(2009): Stancu Claudiu

Au mai fost folosiți: Patrick Dulcea, Alexandru Dinoci, Gino Oprescu și Radu Ciuciulete.

Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost Adelin Mircea, acesta reușind să marcheze 20 goluri.

Evaluând activitatea din acest sezon, putem spune că echipa de tineret a avut cea mai bună prestație de la reînființarea academiei. În sezonul trecut echipa noastră a făcut parte din Seria Vest a Ligii de Tineret, terminând sezonul regulat pe locul 8, iar în play-out clasându-se pe locul 3, iar în sezoanele precedente (din 2017 și până în 2021) am evoluat în Campionatul Național (a doua divizie valorică a acestei grupe de vârstă).

Felicitări, Vulturași!

P.S.: Dacă vrei să redirecționezi 3,5% din impozitul tău pe venit către club pentru a susține activitatea academiei, intră aici.

sau completează direct formularul


Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds