Analiza echipei U15 în sezonul 2023/24

Echipa U15 a clubului nostru a jucat în acest sezon în Liga Elitelor U15, cea mai importantă competiție dedicată acestui segment de vârstă din România. Antrenorul echipei este Adrian Mălușanu.

Liga Elitelor U16 are la bază un campionat regulat împărțit în trei serii, fiecare serie având câte 12 echipe. După încheierea celor 11 etape ale sezonului regulat, primele 6 echipe din fiecare serie acced în play-off, iar ultimele 6 în play-out (câte o astfel de competiție pentru fiecare serie). FC Argeș a făcut parte din Seria 2, având ca adversare următoarele echipe: Farul, FCSB, Daco-Getica, Sport Team București, Rapid, Voluntari, Chindia, Dinamo, Progresul Spartac, CS Mioveni și Concordia Chiajna.

Pe parcursul sezonului regulat, FC Argeș U15 a adunat 21 de puncte în cele 11 meciuri disputate, clasându-se pe locul 6, astfel că a primit biletele pentru play-off-ul competiției. Cea mai clară victorie a sezonului regulat a fost obținută cu Dinamo, în prima etapă, scor 11-0.

În Play-off-ul Seriei 2 i-am avut ca adversari pe: FCSB, Farul, Daco-Getica, Rapid și Sport Team București. La finele sezonului am terminat pe locul 6. Cele mai clare victorii din această fază a competiției au fost obținute cu Farul Constanța (3-1) și Sport Team (5-3).

În acest sezon competițional al Ligii Elitelor U15, FC Argeș a cumulat 9 victorii și 12 înfrângeri, având un golaveraj de 58 goluri marcate și 56 goluri primite.

În Cupa Elitelor U15, echipa noastră a fost repartizată în Seria 2 Grupa B, alături de Rapid, FCSB, Chiajna, CS Mioveni și Chindia. Argeșul a terminat pe 3 în grupă, părăsind astfel competiția. Vulturașii au obținut 3 victorii și 2 înfrângeri.

Iată și lotul folosit de Adrian Mălușanu pe parcursul acestui sezon: Dragoș Ene, Ianis Rădulescu, Gabriel Cristescu, Ștefan Savu, Ianis Dragomir, Robert Duma, Ovidiu Barbu, Albert Teodorescu, Răzvan Petre, Radu Șerban, Bogdan Hera, Eduard Dina, Luca Balint, Sebastian Lungan, Denis Pițigoi, Marco Mituică, Mario Turcu, Vlad Șuică, Alex Voiculescu, Ștefan Voiculescu, David Lică, Edy Tudoran și Mario Ștefan.

Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost Alex Voiculescu cu 13 goluri.

Evaluând activitatea din acest sezon, echipa U15 a clubului nostru rămâne pe un trend ascendent față de anii trecuți. Sezonul trecut, competiția avea un alt format, aducând la start mai multe echipe și având 16 serii, astfel că în acest sezon s-a dorit o selecție mai riguroasă a echipelor participante. În sezonul trecut am fost repartizați în Seria 8, alături de alte 5 echipe, reușind să terminăm pe primul loc în serie. În grupa de sferturi am terminat pe locul 3, părăsind competiția.

Felicitări, Vulturași!

P.S.: Dacă vrei să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit deja plătit de tine în 2023 către club pentru a susține în special activitatea academiei completează direct formularul:


Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds