Analiza echipei U16 în sezonul 2023/24

Echipa U16 a clubului nostru a jucat în acest sezon în Liga Elitelor U16, cea mai importantă competiție dedicată acestui segment de vârstă din România. Antrenorul echipei este Dan Lăcustă.

Liga Elitelor U16 are la bază un campionat regulat împărțit în trei serii, fiecare serie având câte 12 echipe. După încheierea celor 11 etape ale sezonului regulat, primele 6 echipe din fiecare serie acced în play-off, iar ultimele 6 în play-out (câte o astfel de competiție pentru fiecare serie).

FC Argeș a făcut parte din Seria 2, având ca adversare următoarele echipe: Rapid, FCSB, Farul, Progresul Spartac, FC Voluntari, Dinamo, Concordia Chiajna, Chindia, Daco-Getica, CS Mioveni și Sport Team București.

Pe parcursul sezonului regulat, FC Argeș U16 a adunat 20 de puncte în cele 11 meciuri disputate, clasându-se pe locul 4, astfel că a primit biletele pentru play-off-ul competiției. Cea mai clară victorie a sezonului regulat a fost obținută cu Daco-Getica București, în etapa a opta, scor 9-1.

În Play-off-ul Seriei 2 i-am avut ca adversari pe: FCSB, Farul, Rapid, Progresul Spartac și FC Voluntari. La finele sezonului am terminat pe locul 4. Cea mai clară victorie din această fază a competiției a fost obținută cu Farul Constanța, scor 6-0, în penultima etapă.

În acest sezon competițional al Ligii Elitelor U16, FC Argeș a cumulat 9 victorii, 3 egaluri și 9 înfrângeri, având un golaveraj de 53 goluri marcate și 40 goluri primite.

În Cupa Elitelor U16, echipa noastră a fost repartizată în Seria 2 Grupa B, alături de Rapid, FCSB, Chiajna, CS Mioveni și Chindia. Argeșul a terminat pe 4 în grupă, părăsind astfel competiția. Vulturașii au obținut 2 victorii și 3 înfrângeri.

Iată și lotul folosit de Dan Lăcustă pe parcursul acestui sezon: Din-Licaciu Mario, Dragnea Octavian, Dinu Andrei, Georgescu Eduard, Petriu Rafael, Velea Rareș, Mareș Marius, Trandafir Mihai, Marin Antonio, Scărlătescu Robert, Parpală Denis, Butișteanu Daniel, Stancu Claudiu, Oprea Mario, Constantin Mircea, Bunescu Robert, Sorescu Yanis, Vlădulescu Rafael, Feraru Damian, Zamfirache Andrei, Niță Alexandru și Trașcă Ștefan. Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost Niță Alexandru cu 22 goluri.

Evaluând activitatea din acest sezon, echipa U16 a clubului nostru își păstrează evoluțiile bune. Sezonul trecut echipa noastră a terminat pe locul 3 în Play-off. De menționat totuși că Liga Elitelor U16 a fost formată din 4 serii în sezonul trecut, competiția făcând un salt valoric în acest sezon. Acum două sezoane, echipa noastră a terminat tot pe locul 4 în play-off-ul competiției. Felicitări, Vulturași!

P.S.: Dacă vrei să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit deja plătit de tine în 2023 către club pentru a susține în special activitatea academiei completează direct formularul:


Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds