Analiza echipei U17 în sezonul 2023/24

Echipa U17 a clubului nostru a jucat în acest sezon în Liga Elitelor U17, cea mai importantă competiție dedicată acestui segment de vârstă din România. Antrenorul echipei este Florin Drăgușin, acesta fiind ajutat de Ștefan Lucian.

Liga Elitelor U17 are la bază un campionat regulat împărțit în două serii, Est și Vest, fiecare serie având câte 12 echipe. După încheierea celor 11 etape ale sezonului regulat, primele 6 echipe din fiecare serie acced în play-off, iar ultimele 6 în play-out (câte o astfel de competiție pentru fiecare serie).

FC Argeș a făcut parte din seria Est, având ca adversare următoarele echipe: FCSB, Farul, CSA Steaua, Rapid, Concordia Chiajna, Dinamo, Politehnica Iași, Sport Team București, Petrolul, FC Voluntari și LPS Iolanda Balaș Soter Buzău.

Pe parcursul sezonului regulat, FC Argeș U17 a adunat 20 de puncte în cele 11 meciuri disputate, clasându-se pe locul 5, astfel că a primit biletele pentru play-off-ul competiției. Cea mai clară victorie a sezonului regulat a fost obținută cu LPS Iolanda Balaș Soter Buzău, în etapa a cincea, scor 5-0.

În Play-off-ul seriei Est i-am avut ca adversari pe: FCSB, Farul, Rapid, CSA Steaua și Concordia Chiajna. La finele sezonului am terminat pe locul 3, la doar două puncte de Farul, echipa de pe locul 2. O clasare pe locul 2 ar fi însemnat o calificare în semifinalele competiției, prima din istoria post reînființare a academiei. Menționăm că primele două echipe din ambele serii merg mai departe în faza semifinală a competiției. Cea mai clară victorie din această fază a competiției a fost obținut chiar cu Farul Constanța, scor 3-0, în penultima etapă. Echipa noastră a învins în ultima etapă cu 1-0 pe FCSB, echipa care a câștigat grupa Est.

În acest sezon competițional al Ligii Elitelor U17, FC Argeș a cumulat 12 victorii, 3 egaluri și 6 înfrângeri, având un golaveraj de 47 goluri marcate și 35 goluri primite.

În Cupa Elitelor U17, echipa noastră a fost repartizată în Grupa B EST, alături de FCSB, CSA Steaua, Rapid, Sport Team București și Dinamo. Argeșul a terminat pe 4 în grupă, părăsind astfel competiția. Vulturașii au obținut 2 victorii și 3 înfrângeri.

Iată și lotul folosit de Florin Drăgușin pe parcursul acestui sezon: Willy Wagner, Rareș Vișan, Mihai Țicu Robert Comănescu, Mihai Coarnă, Nicolas Văduva, Radu Văduva, Andrei Ștefan, David Marin, Eric Nistor, Ionel Andrei, Darius Stan, Albert Fieraru, Iosifescu Andrei, Adriano Manole, Daniel Vișa, David Mălurică, Yanis Pîrvu, Elin Șain și Mihnea Ionică.

Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost Adriano Manole cu 20 goluri (în toate competițiile în care a fost folosit), urmat de Eric Nistor, marcator a 14 goluri.

Evaluând activitatea din acest sezon, echipa U17 a avut cea mai bună prestație de la reînființarea academiei și până în prezent. În sezonul trecut FC Argeș U17 a făcut parte din Seria Vest a Ligii Elitelor U17, terminând sezonul regulat pe locul 6, iar în play-off s-a clasat pe locul 6. În sezoanele precedente (din 2017 și până în 2021) am evoluat în Campionatul Național (a doua divizie valorică a acestei grupe de vârstă).

Felicitări, Vulturași!

P.S.: Dacă vrei să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit deja plătit de tine în 2023 către club pentru a susține în special activitatea academiei completează direct formularul:


Mai multe informații aici

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds