Antrenorul Ionuț Badea a prefațat derby-ul cu CS Mioveni: ”Vrem victoria! Vrem să promovăm!”

Cel mai așteptat meci de către toată suflarea fotbalistică argeșeană se apropie cu pași repezi. FC Argeș și CS Mioveni se vor afla din nou față în față într-un nou derby județean care este programat marți, 14 iulie, de la ora 20.00, pe stadionul Nicolae Dobrin. Confruntarea dintre cele două echipe argeșene contează pentru runda cu numărul 2 din play-off-ul Liga 2 în care șase echipe se luptă pentru promovarea în Liga I.
Miza acestei întâlniri este enormă, întrucât echipa care va reuși să se impună în această dispută va lua o opțiune serioasă pentru a continua cu șanse reale cursa pentru obținerea biletele către primul eșalon. Prima etapă a play-off-ului nu a adus victoriile mult dorite pentru cele două reprezentante ale județului, FC Argeș remizând, 0-0, în deplasarea de la Turris Turnu Măgurele, în timp ce Mioveniul a încheiat tot 0-0, confruntarea de pe propriul teren, cu Rapid București. Ionuț Badea, antrenorul echipei FC Argeș, nu concepe decât victoria în acest derby al orgoliilor.
”Băieții sunt foarte motivați”
Marți seară, o nouă finală pentru FC Argeș în lupta pentru promovare. Care sunt așteptările de la acest derby local?
– Întotdeauna așteptările vor fi mari. Nu avem nici un dubiu în sensul ăsta. Este a doua finală și sper să fie mai bună decât prima. Avem ceva timp la dispoziție să pregătim acest joc. Am văzut Mioveniul și pot spune că este o echipă mult mai organizată decât în prima parte a campionatului. Și jucătorii care au revenit pentru ei au adus un plus de calitate. Important este să fim foarte atenți în orice moment al jocului, de la faza ofensivă, defensivă, până la momentele de faze fixe. Clar, pentru noi este un moment în care toată suflarea argeșeană se gândește la victorie.
Pentru FC Argeș în acest meci doar victoria contează…
-Contează în primul rând victoria. Odată cu rezultatele din prima etapă din acest play-off, orice victorie contează. La fel, orice înfrângere, este un mare minus. Băieții vor fi întotdeauna motivați pentru aceste derby-uri locale. Important este să rămânem uniți și la final să ne putem bucura.
”Important este să marcăm”
După meciurile din prima etapă a play-off-ului puteți trage câteva concluzii preliminare?
-Sunt meciuri foarte echilibrate. Echipele sunt interesate în primul rând să nu piardă pentru că orice înfrângere înseamnă automat 3 puncte pentru adversarul direct. Nimeni nu a riscat până acum foarte mult. Vor fi în continuare aceste tipologii de jocuri. E important însă să putem marca, pentru că dacă vom face acest lucru, avem șanse să câștigăm jocuri.
Ți-e teamă de arbitraj? Au fost eliminări în primele două meciuri din acest play-off…
-După prima etapă am rămas cu un gust extrem de amar.. Nu mi se pare normal că având în vedere faptul că sunt doar 5 partide, centralul de la meciul nostru să fie îndeajuns de neatent să vadă gratuit un cartonaș roșu și să ne scoată și mingea din poartă. Sunt niște dezavantaje incredibile pe care le poate crea un arbitru unei echipe. După părerea mea, a fost un lucru extrem de rău pentru fotbal. Nu se poate așa ceva să avem o asemenea marieră de arbitraj, greșită, voită, nici nu mă interesează până la urmă, pentru că rezultatul este cel care a rămas în teren. Una e să ai 1-0 sau toți jucătorii valizi, în condițiile unui joc la ora 17, cu grad de umiditate și căldură imensă. E de ajuns să încline balanța numai de o asemenea manieră. Deja, dacă echipa respectivă nu face sacrificiu, așa cum am făcut noi, n-are nici o șanșă.
”Păi și FC Argeș nu are istorie?”
Specialiștii vorbesc doar despre UTA, Petrolul și Rapid în lupta la promovare…
-Văd că toată lumea dă o grămadă de pronosticuri. Mulți spun că prin istoria cluburilor, Petrolul, Rapid și UTA ar trebui să promoveze. Păi și FC Argeș nu are istorie?. Nu mi se pare normal să facem asemenea declarații nefondate și ignorante. Totuși, FC Argeș are o istorie foarte mare în spate. E adevărat că ne-am regrupat pe parcurs. Poate că nu am avut de la început obiectiv foarte clar, dar în momentul ăsta suntem aici și vrem să promovăm și noi.
Ce mesaj ai pentru suporteri care din cauza restricțiilor nu pot fi prezenți la stadion?
-Sunt convins că suporterii vor fi alături de echipă, indiferent de situație. Mesajele lor, cele scrise și mai ales cele care țin de artă, de creativitate, cele scrise cu graffiti, mă bucură. Întotdeauna încearcă să ne dea și de la distanță un imbold și sper să-i bucurăm la finalul acestui joc.

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds