Antrenorul Ionuţ Badea vrea victoria cu Turris Turnu Măgurele: „Aştept un joc consistent în urma căruia să ne bucurăm la final!”

FC Argeş se pregăteşte pentru cele mai importante meciuri din această ediţie de campionat. Piteştenii vor deschide vineri balul în Liga 2 Casa Pariurilor după o pauză de trei luni cauzată de pandemia de COVID-19 care a oprit fotbalul românesc. Echipa noastră va întâlni de la ora 17.00, în deplasare, pe Turris Turnu Măgurele, în prima etapă a play-off-ului. În play-off-ul de promovare din Liga 2 vor juca primele şase echipe clasate după 24 de etape desfăşurate până în momentul suspendării campionatului regulat, adică exact echipele care şi-au şi depus dosarul şi au şi obţinut licenţa pentru Liga 1: UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC Argeş, Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti.

Argeşenii vor începe lupta pentru promovarea în Liga I de pe locul 4, cu 19 puncte, în timp ce Turris Turnu Măgurele, primul adversar din acest minicampionat, ocupă locul 3, cu 20 de puncte. Ionuţ Badea, antrenorul alb-violeţilor, îşi doreşte un debut perfect în această luptă pentru promovare. Tehnicianul echipei noastre speră ca elevii săi să dea totul pe teren şi să obţină cele trei puncte puse în joc.

#”Suntem pregătiţi pentru acest start”

Care sunt aşteptările de la meciul de vineri, cu Turris Turnu Măgurele?
-Aşteptările întotdeauna vor fi mari. Într-adevăr începe acest play-off, acest minicampionat, în urma căruia vrem să facem o mare de oameni şi suporteri fericiţi. Toate meciurile au o importanţă cât o finală. Nu se poate spune că cu 3 victorii se atinge obiectivul. Cred că 4 victorii din 5 meciuri, ar fi un rezultat care să-ţi asigure o poziţie pentru promovare. Meciurile vor fi foarte echilibrate. E posibil să existe şi multe egaluri. O predicţie este greu de făcut. Nici nu ne gândim la aşa ceva, ne gândim doar la fiecare meci. Fiecare meci are importanţa lui. Primul, cel cu Turris Turnu Măgurele, este împotriva unei echipe foarte bine organizate, structurată, cu forţă. E adevărat că au început un pic mai târziu pregătirile, ceea ce le poate da un uşor dezavantaj, însă în aceste tipuri de meciuri contează foarte mult puterea grupului, tot ceea ce înseamnă gândire, strategie şi foarte multă inimă.
Este echipa pregătită 100% pentru startul play-off-ului?
-În momentul acesta pot să spun că suntem pregătiţi pentru acest start. Avem încă trei zile de gândire a ceea ce urmează să facem. Tot ceea ce am făcut până acum a mers către această situaţie de finisare, în ultima săptămână, în ultimele două săptămâni, aşa că mă aştept să avem un joc consistent în urma căruia să ne putem bucura.

#”Să fim foarte atenţi pe ambele faze”

Cum ţi se pare Turris ca echipă, ca adversar?
-Am văzut meciurile Turrisului din campionat. Ştiu că au avut un amical cu Rapid, pierdut cu 4-1, dar sunt irelevante aceste informaţii pentru mine, pentru că sunt convins că vor arăta altfel la ora jocului. Noi trebuie să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte jocul pe ambele faze. Poţi să câştigi pentru că vei avea posesie, poţi să câştigi pentru că vei avea succes la faze fixe!. Important este ca toţi jucătorii să se dăruiască!. E important acum, aşa cum spuneam, puterea grupului, pentru că unul singur dă gol, ceilalţi 10, 12 sau 14 intraţi pe parcurs vor munci pentru acest lucru. Atâta vreme cât avem în minte acest obiectiv ca o consecinţă a ceea ce vom face, lucrurile vor sta bine pentru noi.
Care trebuie să fie atuul nostru în această luptă pentru promovare?
-Atuurile, pentru că nu e numai unul, sunt tot ce am lucrat până acum şi lucrurile care s-au făcut, au dat valoare muncii făcute, tot ce înseamnă puterea de grup şi unitatea asta cu care am reuşit să fim cea mai longevivă echipă ca şi rezultate din primele două ligi. Organizarea pe care o avem. Mai sunt şi altele, dar deocamdată mă opresc aici…

#”Gândim totul pentru a putea promova în acest an”

Băieţii sunt conştienţi de importanţa celor 5 finale?
-Am avut 6 săptămâni de pregătire până acum, legat de acest lucru. Tot ce înseamnă jucător, maseor, magaziner, de la cei mai mici, până la cei care conduc acest club, gândim totul pentru a putea promova în acest an.
Ce ar însemna o promovare pentru FC Argeş?
-Pentru FC Argeş, după 11 ani ar fi, un lucru extraordinar, dar în primul rând pentru suporterii noştri ar fi ceva fantastic. Pentru noi este o meserie pe care o facem cu pasiune, dar pentru ei e inimă pură, inimă alb-violetă şi ştim ce ar putea însemna pentru ei acest lucru.
Meciurile se vor juca fără spectatori… Ce mesaj ai pentru suporterii piteşteni care aşteaptă cu mare nerăbdare acest play-off?
-Să transmită foarte multă energie pozitivă jucătorilor, să se gândească chiar şi în momentele grele că putem câştiga şi să putem să ne bucurăm la final!.