Badea: „Un punct câştigat”


La finalul partidei de sâmbătă după amiază cu UTA Arad, terminată la egalitate, 0-0, Ionuţ Badea, antrenorul echipei noastre a tras concluziile care se impun. Tehnicianul grupării din Trivale s-a declarat mulţumit în mare parte de jocul echipei sale.

Badea a a vorbit la superlativ la adresa omologului său de pe banca arădeană: „A fost un meci extrem de disputat la organizare. Ambele echipe au încercat în prima fază să se contracareze una pe cealaltă. Acest lucru era de aşteptat. Orice echipă care s-ar fi deschis prea devreme ar fi lăsat spaţii de care are nevoie orice echipă care este lucrată. Îl felicit pe Gyuszi pentru modul lui aplicat de a antrena echipa. Pentru asta rezistă din trei în trei zile. Probabil că analitic, toţi antrenorii ştim şi gândim să facem lucrurile, dar în acelaşi timp e important să ajungi la sufletul jucătorului, să facă şi cu potenţă ceea ce face în antrenament. Se vede lucrul ăsta la Gyuszi Balint. Pot să spun că am jucat cu una dintre cele mai bune echipe din liga a doua. Este un campionat extrem de echilibrat şi în acelaşi timp din cauza ocaziilor pe care le-am avut, dar ratate, putem spune că am pierdut două puncte astăzi. Dar până la urmă este un punct câştigat cu poate cea mai bună echipă la nivel de organizare, nu neapărat individual”.

„Era foarte important să marcăm”

Tehnicianul grupării din Trivale a vorbit despre plusurile şi minusurile echipei noastre din acest meci: „A fost o organizare foarte bună tactică. În multe mopmente jocul nostru a fost compact, agresiv, ceea ce a pus în dificultate Aradul. Situaţiile de tranziţie pozitivă şi de contraatac avansat au funcţionat. Pentru noi era o partidă care se juca din 3 în 3 zile, la fel şi pentru UTA. Era important să înţelegem că numai după minutul 70 se puteau întâmpla deschideri de fronturi de lucru. Pentru noi era extrem de important dacă am fi reuşit să marcăm, cel puţin în repriza a doua când am avut acele situaţii destul de bune. Cu puţină atenţie, oricare dintre cele două echipe ar fi putut marca, iar cealaltă nu ar mai fi avut puterea să revină. Am avut acea lipsă de pasă decisivă la Nini Popescu. Ar fi fost poate o soluţie mult mai bună să joace cu Vasile şi atunci s-ar fi deschis scorul. OK, nu mai suntem la început, eu şi cu ei, dar în acelaşi timp ştim ce vrem unii de la alţii, dar încă nu suntem rodaţi. Nu acelaşi lucru aş spune despre UTA care este o echipă foarte rodată în momentul ăsta. Are o inerţie în ceea ce face la nivel colectiv şi ăsta e un mare avantaj mai ales în acest campionat de liga a doua unde valorile individuale nu sunt foarte mult prezente. Cam ăstea au fost lucrurile la o primă impresie, care m-au mulţumit şi care m-au nemulţumit. Este un punct câştigat până la urmă şi merită să construim în continuare”.