Badea: ”Victoria a venit ca un pansament”

Ionuț Badea, antrenorul lui FC Argeș, s-a declarat mulțumit de jocul elevilor săi din partida de luni seară, cu SCM Gloria Buzău, câștigată de piteșteni cu 3-1.

Principalul alb-violeților speră ca acest succes să fie un punct de pornire în ascensiunea spre vârful clasamentului: ”Era un moment dificil pentru noi, iar victoria a venit ca un pansament în momentul de față. A venit cu suferință, cu luptă și cu arțag, în condițiile în care am întâlnit o echipă la fel de ambițioasă a a ligii a doua, cu un antrenor care nu mai are nevoie de mai laude. Este cine este, iar ștatele lui sunt vechi în Liga I, chiar și în Europa. Această victorie este cu atât mai importantă cu cât s-au făcut 12 ani de la trecerea în neființă a lui Gicu Dobrin și gândul nostru se duce și către el. Dar în același timp, este și o mică bucurie pentru suporterii care au venit astăzi la stadion să încurajeze echipa. Mă bucură faptul că au trecut peste momentele acelea emoționale contra jucătorilor și au revenit alături de ei. Îmi doresc continuitate în victorii. Ce s-a întâmplat astăzi, pentru mine și pentru jucători, trebuie să fie o normalitate și indiferent cine poartă tricoul lui FC Argeș, trebuie să înțeleagă că aici este o echipă care are tradiție, o echipă care va avea întotdeauna obiective. Ambiții vor fi întotdeauna. Lucrăm cu o conducere care lucrează cu imaginea. Are nevoie de acest lucru și este normal ca prin victorii să contribuim și noi la acest capital de imagine socială pentru că fotbalul este un fenomen social. Pentru noi e un lucru extraordinar că putem să aducem o bucurie la Pitești.

#”Un nou început”

Badea speră ca acest succes să crească moralul jucătorilor săi: ”E un nou început pentru mine. Mă bucură victoria pentru că putem construi mai departe. Ce m-a preocupat în această perioadă a fost nivelul de încredere al jucătorilor, de stima lor de sine care era foarte scăzută iar acele mici cadouri pe care le făceam adversarilor, gen pase ușor greșite sau situații de acest gen nu făceau altceva decât să adâncească această lipsă de încredere și să sporească pe de altă parte încrederea adversarului” a spus tehnicianul argeșean după meci.