Bine ai venit, Esteban Orozco Fernandez!

Esteban Orozco Fernandez este noul nostru jucător. Fundașul din Guineea Ecuatorială are 25 de ani și a jucat ultima oară pentru Chindia Târgoviște.

Născut în Zaragoza (Spania) aceasta joacă în centrul defensivei, dar poate juca și fundaș dreapta. În anumite surse pe internet îl veți găsi cu numele de Esteban Obiang Obono, acesta fiind numele de familie al părinților săi biologici, ulterior Esteban fiind adoptat de o familie spaniolă la scurt timp după naștere și luând numele de Orozco Fernandez.

A început fotbalul la Club Deportivo Utrera, iar apoi și-a continuat formarea la academia celor de la Real Betis Balompié. Până să ajungă la Chindia, în sezonul trecut, activase doar în Spania. A îmbrăcat tricourile celor de la CD Utrera, Ibiza, San Rafael și Antequera. A debutat la seniori în tricoul celor de la CD Utrera, formație din orașul unde a copilărit, într-o partidă disputată pe 7 februarie 2016.

În sezonul trecut, a jucat 29 de meciuri și a marcat 1 gol în toate competițiile pentru Chindia Târgoviște.

A ales să reprezinte Guineea Ecuatorială, țara de origine a părinților săi. A debutat pe 9 octombrie 2017 într-o victorie cu 3-1 împotriva celor din Mauritius, înlocuindu-l pe Diosdado Mbele în repriza secundă. Are și un gol marcat pentru statul african, cel al victoriei cu Algeria de la Cupa Africii pe Națiuni 2021. În total a adunat 21 de meciuri pentru Los Elefantes, echipă calificată la următoarea ediție a Cupei Africii pe Națiuni.

Îți dorim cât mai multe victorii în tricoul alb-violet!