Cătălin Barbu:”Fotbalul te răsplăteşte dacă nu încerci să-l păcăleşti!”

Fotbaliştii de la FC Argeş au obţinut miercuri seară o victorie foarte importantă pentru moralul echipei. Echipa noastră s-a impus cu 2-1 în confruntarea din deplasare, cu Petrolul Ploieşti, una dintre candidatele la promovare în Liga I. O mare contribuţie în obţinerea acestui succes a avut-o şi Cătălin Barbu. Atacantul în vârstă de 19 ani a reuşit să marcheze golul victoriei echipei noastre. Fiul lui Jean Barbu este unul dintre cei mai constanţi jucători alb-violeţi.

În majoritatea partidelor în care a fost introdus în teren, Cătălin nu a înşelat încrederea antrenorilor, reuşind să marcheze goluri importante pentru FC Argeş. Puştiul îşi doreşte cu ardoare să calce pe urmele tatălui său, unul dintre cei mai mari atacanţi pe care i-a avut FC Argeş. În cele 144 de meciuri jucate în Divizia A, „Cobra din Trivale” a marcat 84 de goluri, record greu de egalat în zilele noastre.

#”Şutul în forţă, una din calităţile mele”

Cătălin, cum a fost în teren la meciul cu Petrolul?

-Ştiam că va fi un meci foarte greu pentru noi, dar a ieşit foarte bine. Întâlneam o echipă care are ca obiectiv promovarea şi am intrat foarte motivaţi în teren. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm pentru a ne continua parcursul bun din ultimul timp. Presimţeam că vom câştiga. Am jucat foarte bine ambele faze. Am înscris două goluri şi ne-am mai creat şi alte situaţii de a marca.

Adversarul ce impresie ţi-a lăsat?

-O impresie destul de bună!. Petrolul este o echipă grea şi dificilă pentru orice adversar!. Are jucători cu mare experienţă şi ne-a pus probleme pe faza ofensivă. Noi am avut capacitatea şi armele necesare să contracarăm jocul lor. Nu este uşor să joci meci de meci sub presiunea rezultatului şi a obiectivului. Există posibilitatea să şi clachezi.

Cum ai gândit la faza golului?

-Am văzut că între mine şi adversar este un spaţiu destul de mare şi am tras tare la poartă!. Ştiam că dacă prind cadrul porţii este pericol. Mingea s-a dus direct în vinclu iar portarul gazdelor nu a avut nici o şansă să o respingă. Şutul în forţă este una dintre calităţile mele.

#”Sunt tânăr şi ambiţios!”

Exersezi aceste lovituri?

-Da. După fiecare antrenament mai rămân câte o jumătate de oră şi exersez din mai multe zone ale terenului. Încerc să mă perfecţionez şi la acest capitol. Lovesc destul de bine balonul din poziţii statice, dar şi în regim de viteză.

Ai marcat şi în deplasarea de la Luceafărul Oradea, iar acum şi împotriva Petrolului. Care este secretul reuşitelor tale?

-Secretul…Faptul că îmi stă gândul numai la fotbal. Sunt tânăr, ambiţios şi vreau să ajung într-un timp cât mai scurt să joc în Liga I. Îmi doresc să calc pe urmele tatălui meu şi să ajung şi eu un mare fotbalist!. Dacă eşti corect cu fotbalul şi nu încerci să-l păcăleşti, fotbalul te răsplăteşte mai devreme sau mai târziu. Dacă munceşti, eşti serios şi îţi vezi de treabă, nu ai cum să nu reuşeşti!.