Comunicat oficial 16 octombrie 2023

Clubul FC Argeș prezintă un comunicat referitor la articolul publicat în data de 15 octombrie 2023, pe site-ul epitesti.ro, articol care se intitulează „La juniorii lui FC Argeș joacă cine are valoare sau cine are <<pile>>?”

Bogdan Vișan a devenit Coordonatorul Centrului de Copii și Juniori „Leonte Ianovschi” în iulie 2022. Poziția era rămasă vacantă după ce profesorul Mihail Ianovschi a decis să se retragă din activitate, după mai bine de cinci decenii dedicate fotbalului.

După retragerea din activitatea de jucător, Bogdan Vișan a început cursurile de antrenorat, devenind la 24 de ani cel mai tânăr antrenor din județul Argeș. Totodată, are licență și master în educație fizică și sport la Universitatea din Pitești. Este posesor al licenței UEFA A Elite Youth, cea mai înaltă licență pentru sistemul juvenil. Până să ajungă la FC Argeș a mai activat la LPS Pitești, ACS FC Dănuț Coman, Viitorul Argeș, iar cursurile de perfecționare și le-a făcut la academiile celor de la Șahtior Donețk, PSV Eindhoven, Ajax Amsterdam și Villareal.

Clasificarea academiilor din România realizată în iulie 2022, în aceeași perioada cu numirea lui Bogdan Vișan în poziția de Coordonator al Centrului de Copii și Juniori, poziționa FC Argeș pe poziția cu numărul 24 în clasament, cu 76,5 puncte. În sezonul 2021/22, încheiat în momentul numirii lui Bogdan Vișan, academia noastră a avut următoarele rezultate:
– U19: Echipa a jucat în Campionatul Național U19 (divizie inferioară Ligii Elitelor U19) și a ajuns la Turneul Final unde a pierdut în semifinale contra celor de la Ceahlăul Piatra Neamț. În Cupa României echipa a fost eliminată în faza optimilor de Chindia Târgoviște.
– U17: Echipa a jucat în Campionatul Național U17 (divizie inferioară Ligii Elitelor U17) și a ajuns în a doua etapă eliminatorie a campionatului. În Cupa României echipa a fost eliminată în faza optimilor de Universitatea Cluj.
– U16: Echipa a jucat în Liga Elitelor U16 și a terminat pe locul 4 în seria în care a fost repartizată.
– U15: Echipa a jucat în Liga Elitelor U15 și a ajuns în sferturile turneului final.

Sezonul 2022/23 a consemnat pentru prima oară în istoria academiei clubului nostru calificarea cu toate echipele în Liga Elitelor (principalele divizii ale fotbalului juvenil din România). Academia noastră a avut următoarele rezultate:
– Tineret (fostul U19): Echipa a jucat în Liga de Tineret și a terminat pe locul 3 în Play-outul Seriei Vest. În Cupa României echipa a pierdut în semifinale cu Farul Constanța.
– U17: Echipa a jucat în Liga Elitelor U17 și a terminat pe locul 6 în Play-offul Seriei Vest. În Cupa României echipa a terminat pe locul 5 în grupe.
– U16: Echipa a jucat în Liga Elitelor U16 și a terminat pe locul 3 în Play-offul seriei.
– U15: Echipa a jucat în Liga Elitelor U15 și a fost eliminată în sferturile competiției.

Grație participării în premieră în competițiile Ligii Elitelor, la clasificarea academiilor din România realizată de Federația Română de Fotbal în iulie 2023, FC Argeș a urcat până pe locul 15, având 81,9 puncte. La doar 0,1 puncte distanță de ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov, ocupanta locului 14. A fost cea mai mare urcare în clasament înregistrată în acest an.

În sezonul curent (2023/24), la fel ca în cel precedent, suntem calificați cu toate grupele din academie în cadrul competițiilor Ligii Elitelor. La 16 octombrie 2023 situația este următoarea:
– Tineret (fostul U19): Locul 7 în Liga de Tineret, calificați în Play-out.
– U17: Locul 4 în Liga Elitelor U17, calificați în Play-off.
– U16: Locul 5 în Liga Elitelor U16, calificați în Play-off.
– U15: Locul 6 în Liga Elitelor U15, cu mari șanse de calificare în Play-off.

O analiză sumară realizată la acest moment, concluzionează că academia noastră își va depăși performanțele din sezonul precedent grație calificării aproape în totalitate a echipelor în grupele de play-off.

Totodată, în afara competițiilor oficiale, organizate de Federația Română de Fotbal, toate grupele de copii și juniori ale clubului nostru (nu doar cele din analiza de mai sus) au participat la numeroase competiții interne și internaționale (Brașov Juniors Cup, Balkan Cup, Champions Trophy, Junior Cup Viitorul Argeș, Cupa Ion Oblemenco, FC Argeș Summer Cup, Stelele Viitorului etc), la care au participat constant academiile de top din România, respectiv Farul, FCSB, Viitorul Cluj, Universitatea Craiova, Sepsi, UTA, Kids Tâmpa etc. Menționăm că în majoritatea cazurilor aceste competiții au fost câștigate de grupele de juniori ale clubului nostru.

Reconstrucția echipei în jurul jucătorilor produși de academia noastră este un obiectiv important impus de club celor angrenați în activitatea academiei. În acest sezon de Liga 2, pentru echipa de seniori au activat următorii jucători proveniți din propria pepinieră:
– Mario Cristian Tudose (2005) – 810 minute în 9 partide – Doar el și Grigore Turda au bifat până acum toate minutele în Liga 2. Mario este un produs al clubului nostru care și-a finalizat anii de juniorat la Benfica Lisabona. Este o prezență constantă în lotul României U19.
– Yanis Pîrvu (2007) – 159 minute în 7 partide – Yanis a marcat deja primul său gol la seniori, în victoria cu 4-0 împotriva Alexandriei, fiind al doilea cel mai tânăr marcator din acest sezon al ligii secunde. Este o prezență constantă în lotul României U17.
– Andrei Cosmin Bucur (2003) – 450 minute în 5 partide – Andrei Bucur a debutat în acest sezon pentru FC Argeș, acesta fiind un produs al academiei noastre. În ultimele două sezoane a fost împrumutat în Liga a 3-a la Ceahlăul Piatra Neamț și la Unirea Ungheni.
– Mario Mitoi (2004) – 30 minute într-o partidă – Mario Mitoi este un produs al academiei noastre, în sezonul trecut fiind component de bază al echipei Oțelul Galați, formație ce a promovat în Superligă.

Din lotul echipei de seniori au mai făcut parte, fără să bifeze minute în acest sezon, următorii: Alexandru Dinoci (2005), Andrei Stoica (2006), Radu Ciuciulete (2003), Gino Oprescu (2005), Mircea Adelin (2006), Mario Din (2008) și Willy Wagner (2007).

În concluzie, prin această analiză, clubul FC Argeș dorește să aducă câteva clarificări referitoare la ipotezele prezentate în articolul publicat de epitesti.ro, asigurându-și suporterii de faptul că Centrul de Copii și Juniori „Leonte Ianovschi” este într-o continuă creștere, iar obiectivul din acest sezon, pe lângă o clasare superioară în topul academiilor realizat de Federația Română de Fotbal, este promovarea propriilor juniori în lotul echipei de seniori și formarea unei echipe în jurul unui nucleu argeșean.

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds