Cu gândul doar la victorie

FC Voluntari – FC Argeş, vineri, ora 17.30, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport

Liga Profesionistă de Fotbal a programat la sfârşitul acestei săptămâni o nouă etapă de campionat în Liga I. FC Argeş va încerca va încerca să obţină un rezultat bun în deplasarea de vineri, de la ora 17.30, cu FC Voluntari, pentru a putea continua seria rezultatelor pozitive din acest retur de campionat.

Piteştenii fiind neînvinşi de zece etape şi îşi doresc să rămână invincibili şi după această rundă. Confruntarea de pe stadionul Anghel Iordănescu va deschide practic etapa cu numărul 24 din Casa Liga 1. Înaintea acestui duel, FC Voluntari ocupă locul 15, cu 21 de puncte, adunate în 23 de etape, iar FC Argeş se situează pe locul 10, cu 27 de puncte, strânse din tot atâtea partide. Cele două echipe au moralul bun după rezultatele înregistrate în ultimele partide din acest retur de campionat. Ilfovenii au obţinut patru puncte din confruntările cu Viitorul şi CFR Cluj, iar piteştenii tot patru, dar din meciurile cu Viitorul şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Argeşenii sunt neînvinşi de zece etape şi sunt consideraţi de specialişti revelaţia Ligii I. În partida din turul campionatului, disputată la Piteşti, FC Argeş s-a impus cu 2-1, golurile echipei noastre fiind marcate de Meza Colli şi Grecu, pentru ilfoveni reducând din diferenţă Gheorghe. Cu o eventuală victorie, FC Argeş ar mai putea urca câteva locuri în clasament şi s-ar distanţa astfel de formaţiile aflate în zona fierbinte a ierarhiei.

Andrei Prepeliţă: „Să ne întoarcem cu puncte de la Voluntari!”

Andrei Prepeliţă, antrenorul echipei noastre, vrea ca FC Argeş să continue parcursul bun din acest retur de campionat.
Tehnicianul grupării din Trivale le cere jucătorilor săi să trateze cu maximă seriozitate şi acest meci pentru a obţine un nou succes: „Abordăm fiecare meci cu încredere pentru că ne dorim să câştigăm cele 3 puncte. Ultimele rezultate ale celor de la Voluntari au fost bune. Au învins în deplasare Viitorul Constanţa şi au scos un egal pe terenul campioanei, CFR Cluj. Ne aşteaptă o partidă grea, ca toate celelalte de până acum. Nu cred că în campionatul acesta putem spune înaintea vreunei partide că vom avea un meci uşor. Mergem să jucăm şi sper să ne întoarcem cu punct sau puncte de acolo. Chiar dacă întâlnim o echipă din subsolul clasamentului, din punctul meu de vedere, nu este un meci de 6 puncte. Cred că meciurile de 6 puncte vor fi în play-out. Până atunci noi trebuie să strângem cât mai multe puncte şi să abordăm cele 9 meciuri din play-out ca pe nişte finale. Până atunci vom lupta pentru a ajunge cât mai sus în clasament. Nu se ştie nicioodată… Avem o serie foarte bună de rezultate, însă trebuie să fim şi realişti. Să vedem de unde am plecat şi să nu mâniem pe Dumnezeu. Trebuie să fim la fel de concentraţi, să nu cădem în extrema cealaltă şi să ne menţinem pe aceeaşi linie. Încă nu am realizat nimic”.

#”Punctul cu Sepsi ne dă încredere”

Principalul alb-violeţilor spune că atmosfera în cadrul echipei este foarte bună după remiza din restanţa cu Sepsi Sfântu Gheorghe: „Ne dorim să continuăm seria bună de rezultate pe care o avem. Abordăm fiecare partidă numai la victorie. Şi cu Sepsi a fost la fel, dar din păcate, nu am putut lua decât un punct. Este un punct muncit care se adaugă în clasament şi care ne dă încredere pe mai departe”.

#”Meciurile sunt cel mai bun antrenament”

Pentru argeşeni, partida cu FC Voluntari este a treia în decurs de doar o săptămână, însă Andrei Prepeliţă este convins că elevii săi vor face faţă acestui ritm: „Nu cred jocurile din trei în trei zile afectează foarte mult randamentul echipei. Eu ca jucător, m-am simţit foarte bine în momentul în care am jucat din trei în trei zile. Meciurile sunt cel mai bun antrenament. Preocuparea noastră în aceste zile este doar de a reface jucătorii şi de a fi fizic cât mai bine la ora partidei cu Voluntariul. Vom vedea ce probleme medicale sunt şi cum se simt jucătorii, iar în funcţie de aceste lucruri voi decide dacă se impun schimbări în echipă. Nu cred că este aşa greu pentru ei să joace din trei în trei zile. Este adevărat că este mai greu să joci pe frig, pe terenuri îngheţate. Important este să trecem şi peste aceste lucruri şi să adunăm puncte”.