Cu o victorie putem urca pe locul 7

FC Argeş – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, marţi, ora 19.00, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport
 
 
FC Argeş va încerca să continue seria rezultatelor pozitive din acest retur de campionat. Echipa pregătită de Andrei Prepeliţă şi Mihăiţă Ianovschi are şansa de a urca pe locul 7 al clasamentului dacă va reuşi să câştige restanţa cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din etapa 21 a Casa Liga 1.
 
Disputa cu covăsnenii care trebuia să aibă loc acum două săptămâni, a fost amânată din cauza numeroaselor cazuri de COVID-19 înregistrate în tabăra oaspeţilor, meciul fiind reprogramată de LPF pentru ziua de marţi, 16 februarie, de la ora 19.00, pe stadionul Nicolae Dobrin. Înaintea acestui duel, FC Argeş ocupă locul 11, cu 26 de puncte, obţinute în 22 de meciuri jucate, în timp ce Sepsi Sfântu Gheorghe se situează pe locul 4, cu 35 de puncte, adunate tot în 22 de runde. Alb-violeţii au moralul foarte bun după victoria de acum câteva zile, de pe propriul teren, cu Viitorul Constanţa, în timp ce covăsnenii vin la Piteşti după remiza obţinută în deplasarea de la Dinamo. În partida din tur, disputată la Sfântu Gheorghe, Sepsi s-a impus cu 1-0, unicul gol al acelei întâlniri fiind marcat de Istvan Fulop după pauză, dintr-o lovitură de la 11 m, acordată destul de uşor de centralul Horia Mladinovici. Oficialii grupării din Trivale sunt optimişti înaintea partidei cu formaţia din Sfântu Gheorghe şi se aşteaptă la un rezultat bun. Cu o eventuală victorie, FC Argeş ar face 29 de puncte şi ar putea urca până pe locul 7 al ierarhiei, la egalitate de puncte cu Chindia Târgovişte şi UTA Arad.
 
 
Andrei Prepeliță: ”Să rămânem cu picioarele pe pământ!”
 
Andrei Prepeliță, antrenorul echipei noastre, le cere elevilor săi să rămână cu picioarele pe pământ după această serie de nouă rezultate pozitive: ”Noi am mai făcut pregătirea meciului cu Sepsi încă o dată, dar s-a întâmplat ca partida să nu se dispute la data stabilită. Chiar dacă ne făcusem o idee despre adversar, sâmbătă și duminică am lucrat tactic și l-am analizat și mai bine. Vom încerca să le găsim punctele slabe, să le știm punctele forte și să fim pregătiți pentru a putea câștiga și acest meci. Este un joc greu, cu o echipă bună a campionatului, o formație din zona play-off-ului, dar jucăm acasă și vom face tot posibilul să ne impunem. Starea de spirit la echipa noastră este bună după această serie de rezultate pozitive, dar nu una euforică. Nu vrem să cădem în partea cealaltă, să ne bucurăm prea mult… Ne așteaptă multe meciuri și cred că nu e nimic câștigat acum. Trebuie să fim realiști, să rămânem cu picioarele pe pământ, să muncim la fel de mult, iar la final, când se va termina sezonul, să ne îndeplinim obiectivul. La vară, vom trage concluziile și vom vedea ce va fi. O eventuală victorie a noastră nu va clarifica lucrurile pentru că punctele se vor înjumătăți. Așa cum noi gândeam când eram pe ultimul loc și ne făceam calcule că se vor înjumătăți punctele, așa fac și echipele din spatele nostru acum. Trebuie să fim concentrați meci de meci și să adunăm puncte!”.
 
 
#”Nou-veniții se integrează bine”
 
Tehnicianul are așteptări mari și de la jucătorii veniți în această perioadă de mercato: ”Procesul de integrare decurge bine. După cum ați văzut, Jimmy De Jonghe a fost folosit cu Viitorul Constanța pe o poziție inversată, tot fundaș lateral, dar dreapta, el fiind de picior stâng. Îl felicit pe această cale pentru că a făcut un meci bun, fiind primul lui joc cu noua sa echipă. A fost și prima partidă după o perioadă mai lungă de timp. Îi integrăm cu grijă, nu vrem să îi expunem unor greșeli. Vrem să îi aducem la un nivel fizic bun, iar după aceea, să îi introducem treptat în teren. Și Pablo de Lucas a jucat foarte bine cu Viitorul. Este un jucător cu o calitate foarte bună, cu experiență, dar care nu a făcut pregătirea cu noi. Mai este Deian Boldor, care se pregătește foarte bine, iar când îi va veni rândul, sper să o facă foarte bine. Ruan Teles este un fotbalist cu calitate, un brazilian care ne va ajuta foarte mult, dar care nu este pus la punct cu pregătirea. Ușor, ușor, îi vom integra. Bucuria noastră este că jucătorii de anul trecut joacă foarte bine. Apoi mai sunt 10 rezerve care sunt în lot și ar putea intra oricând. Avem încredere în toți jucătorii. Cred că în acest moment suntem o echipă bine închegată”.
 
#”Să avem mentalitate de învingători”
Tânărul antrenor al grupării din Trivale și-a fixat obiectivul personal: ”Până la finalul returului ne propunem ca de la fiecare meci să luăm ceva. Să nu plecăm învinși de la nici un meci!. Asta ne dorim!. Că a fost o victorie cu Viitorul Constanța, putea fi și un egal, dar contează foarte mult să avem mentalitatea de învingători, de a da totul pe teren și de a nu pierde”.

 

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds