Debutul european al lui Salgado a fost la Pitești

Pe 15 septembrie s-au împlinit 24 de ani de la ultimul meci european disputat în Trivale, meciul cu Celta Vigo. Adversarii alb-violeților au fost spaniolii de la Celta Vigo. Noi veneam din tururile preliminare și tocmai ce eliminasem pe Istanbulspor, cu mari emoții. Celta disputa primul meci al acelei campanii europene.

Din lotul galicienilor făceau parte nume care deja aveau notorietatea în fotbalul european, precum Fernando Cáceres, Mazinho, Valery Karpin sau Lyuboslav Penev. Tot la Celta jucau și fotbaliști mai puțin consacrați, dar care aveau să explodeze peste puțin timp. Este vorba despre Claude Makelele, Alexandr Mostovoi și un anume Michel Salgado.

Știm cu toții ce a urmat. Peste 20.000 de oameni au asistat la victoria chinuită a oaspeților, 1-0, grație golului lui Juan Sanchez. Mulți spun că este ultimul mare record de asistență la Pitești, după meciul cu Nottingham Forest. În Galiția, la retur, a fost dezastru. Ne-au bătut cu 7-0.

Hai să vă zicem și ceva ce nu știam, dar tocmai ce am aflat! Meciul disputat în Trivale a însemnat debutul lui Michel Salgado în cupele europene! Da, a acelui Michel Salgado. Al omului care peste ani avea să scrie istorie în tricoul lui Real Madrid și cel al “Furiei Roja”. Ne-a spus-o chiar fostul mare apărător, într-un comentariu postat pe pagina noastră de Instagram. Totul, grație rubricii ISTORIA VIOLA. Aceasta are ca scop evidențierea momentelor importante din istoria clubului nostru, în social-media. Fostul mare fundaș spaniol a văzut postarea, a apreciat-o și ne-a răspuns: „I remember that day in Pitesti. My first game in European competitions.

Michel Salgado este unul dintre cei mai importanți fundași din istoria fotbalului spaniol, precum și din fantastica istorie a lui Real Madrid. Palmaresul său la Real Madrid include 4 titluri de campion al Spaniei și 2 trofee UEFA Champions League.

Iată că după celebrul moment în care Thibaut Courtois a început să urmărească contul echipei noastre de Instagram, un alt jucător important pentru cel mai de succes club din lume intră în contact cu clubul nostru prin intermediul acestei platforme.

De acolo sus, de unde ne veghează, Nicolae Dobrin ne aduce aminte, prin diferite semne, că au trecut 50 de ani de când a îmbrăcat pentru prima și ultima dată tricoul blanco.

¡Saludos desde Pitesti, Michel!

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds