Derby de tradiţie în Ardeal!

U Cluj – FC Argeş, duminică, ora 20, Digi Sport, Telekom Sport, Look TV

Fotbaliştii de la FC Argeş se pregătesc în aceste zile pentru o nouă etapă de campionat. Echipa noastră va întâlni duminică, de la ora 20, în deplasare, pe Universitatea Cluj, una dintre candidatele la promovarea în Liga I. Disputa dintre ardeleni şi piteşteni este un derby de tradiţie al fotbalului românesc având în vedere istoria pe care o au în spate cele două echipe.

Înaintea acestui duel, Universitatea Cluj ocupă locul 2, cu 56 de puncte, cu două mai puţin decât liderul Sportul Snagov, iar FC Argeş se situează pe locul 6, cu 43 de puncte. Ardelenii îşi doresc un nou succes pentru a rămâne în lupta pentru promovare, în timp ce piteştenii sunt în căutarea primului succes din retur după o serie neagră de patru partide în care nu au marcat şi au obţinut doar 2 puncte din 12 posibile. În partida din tur, FC Argeş s-a impus în Trivale cu 2-1.

Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre speră ca elevii săi să spargă gheaţa în acest retur şi să obţină un rezultat bun la capătul unui joc consistent: „Ne aşteaptă un meci dificil, cu o încărcătură deosebită. Întâlnim o echipă foarte bună, ce are în componenţă internaţionali, jucători cu nume ce au evoluat în campionate din străinătate. O echipă solidă care vine după o serie fantastică de rezultate în campionat, o echipă cu mulţi suporteri, o formaţie de tradiţie, cu un palmares foarte bun, cu un buget mare, care şi-a cam permis orice din punct de vedere al transferurilor şi a condiţiilor de pregătire. Ne aşteptam la acest aspect, ştiam de la început că Universitatea Cluj va lupta în acest sezon doar cu gândul să promoveze. Noi încercăm să luăm jumătatea plină a paharului, nu am primit gol în ultimele două partide, chiar dacă nu am câştigat. În rest, e adevărat că avem unele probleme la finalizare, care ţin de câteva etape. Când nu reuşeşti să înscrii, nu poţi nici să câştigi!. Am avut ocazii în două dintre cele patru meciuri, dar nu am am înscris şi s-a văzut pe tabela de marcaj. Am lucrat la finalizare în ultimul timp. Recunosc, sunt puţin îngrijorat că au trecut câteva etape şi nu ne-am desprins pe tabela de marcaj. Jucătorilor, ca implicare, nu am ce să le reproşez, dar ne lipseşte un vârf de barcă. Am fost aproape de rezultate bune şi nu am reuşit să câştigăm. Duminică va fi un derby al ligii secunde. Noi am avut prestaţii şi rezultate bune în partidele cu echipele importante din liga secundă. Ultima partidă, derbyul cu Târgovişte, de acasă, l-am pierdut şi ştiţi foarte bine în ce condiţii. Parcă s-au adunat toate ghinioanele la un loc”.