Derby de tradiție în Trivale!

FC Argeş – Universitatea Cluj, sâmbătă, ora 15.30

Fotbaliştii de la FC Argeş se pregătesc pentru primul derby din acest sezon competiţional. Echipa noastră va întâlni sâmbătă, de la ora 15.30, pe propriul teren, pe Universitatea Cluj, una dintre formaţiile care au ca obiectiv promovarea în Liga I.
Disputa dintre argeşeni şi ardeleni este un derby de tradiţie al fotbalului românesc având în vedere că ambele formaţii au în palmares trofee. Clubul alb-violet are în palmares două titluri de campioană obţinute cu Florin Halagian la timonă, în timp ce „şepcile roşii“ au în vitrină o Cupă a României. Înaintea acestui duel, cele două echipe au moralul bun după rezultatele din runda precedentă. FC Argeş s-a impus cu 3-0 în deplasarea de la Sportul Snagov, în timp ce Universitatea Cluj a câştigat tot la scor de neprezentare disputa de pe propriul teren cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. După două etape jucate din acest tur de campionat, FC Argeş se situează pe locul 8, cu 3 puncte, iar Universitatea Cluj pe locul 11 tot cu 3 puncte. Atât piteştenii, cât şi clujenii au pierdut meciurile din runda inaugurală a acestui sezon, alb-violeţii cedând cu 1-2 în partida de pe propriul teren cu Ripensia Timişoara, iar clujenii cu 2-0 în deplasarea de la CSM Reşiţa, echipă nou promovată.

# Pentru memoria lui Florin Halagian

Oficialii grupării din Trivale sunt conştienţi de dificultatea şi importanţa acestui meci. Nicolae Dică, managerul echipei noastre, le cere jucătorilor să dea totul pe teren pentru a se impune. Tehnicianul piteştenilor îşi doreşte ca elevii săi să câştige acest joc în memoria antrenorului Florin Halagian, antrenorul decedat acum câteva zile: ”Ne așteaptă o partidă foarte grea, cu un adversar foarte bun care și-a propus promovarea în prima ligă. O echipă cu jucători cu mare experiență la Liga I care au trecut pe la echipa Națională, jucători străini care au fost în Liga I, o echipă foarte bună din punctul meu de vedere. Chiar dacă în prima etapă au pierdut acel joc la Reșița, au reușit apoi să câștige cu 3-0. Noi trebuie să fim pregătiți 100% din toate punctele de vedere. Trebuie să facem un meci perfect ca să reușim un rezultat pozitiv. Mă bucur că băieții au avut reacție și am reușit să câștigăm la Snagov în urma unui joc bun. Trebuie să avem încredere. Vreau de la jucătorii mei mai mult curaj, mai multă personalitate pentru că îi văd în fiecare zi cum muncesc. Ceea ce facem la antrenamente, trebuie să punem în aplicare și pe teren”.

#”Nu am o baghetă magică!”

Dică spune că nu poate face minuni într-un timp foarte scurt: ”Echipa este pe un drum bun. Suntem o echipă ofensivă care încearcă să aibă posesie, o echipă care își crează ocazii. În cele două jocuri de campionat pe care le-am avut, cred că ne-am creat în jur de 20 de ocazii mari de gol. Am reușit să marcăm și patru goluri. Vreau să fac o echipă competitivă care să se bată cu formațiile puternice care au bugete mai mari ca al nostru. Lumea trebuie să înțeleagă acest lucru pentru că nu pot să vin aici cu o baghetă magică și să fac o echipă să joace extraordinar, cu salarii pe care le știți și voi și cu jucători tineri. Nu pot face acest lucru bătând din palme. Îmi trebuie timp și oamenii sper să aibă răbdare cu această echipă”.

# ”Vom da totul pe teren”

Tehnicianul este mulțumit de randamentul echipei din partida cu Sportul Snagov: ”Am fost mulțumit de toată echipa în meciul de la Snagov. În momentul când echipa are rezultate pozitive este normal ca 1-2-3 jucători să iasă mai mult în evidență. La acest meci a ieșit Blejdea care a marcat 3 goluri. Năstăsie a dat două pase de gol, Nini Popescu a făcut și el o partidă foarte bună, Dănescu care are 18 ani, la fel. Sunt jucători în care eu cred. Vă dau un exemplu. Nini Popescu este un jucător adus de la Petrolul, echipă care a renunțat la el. Noi l-am luat și joacă titular. Încercăm să ne luptăm cu Petrolul, o echipă care se bate la promovare. Cam asta este diferența. Asta încerc eu să fac. Voi munci în fiecare zi împreună cu acești jucători și vom da totul pe teren”.

2.859Impact – persoane326