Dică: „În acest moment nu avem un lot de promovare!”

La finalul meciului de luni seară, cu CS Mioveni, pierdut de FC Argeş cu 2-0, Nicolae Dică, managerul echipei noastre era foarte afectat de rezultatul final. Tehnicianul grupării din Trivale nu-şi explică greşelile făcute de fotbaliştii cu experienţă care în această partidă s-au întrecut în greşeli copilăreşti.

Dică le cere elevilor săi să joace cu mai mult curaj, ambiţie şi determinare pentru a se putea impune: „O partidă dificilă aşa cum mă aşteptam. Din păcate rezultatul nu este bun pentru noi. Am început jocul puţin timoraţi şi nu am înţeles de ce pentru că cei de la Mioveni au făcut un presing, însă după 15 minute am echilibrat jocul. Am început să avem o posesie mai bună, am dus jocul dintr-o parte în alta, ne-am creat câteva oportunităţi, am ajuns cu mingii în careu, dar din păcate luăm gol în minutul 46 pe o greşeală care rar mi-a fost dat să văd!. Apoi am început bine a doua repriză, dar din nou am făcut o greşeală imensă cum am făcut şi în prima repriză şi am primit golul doi. Am încercat să marcăm, am dus multe mingi în careu unde nu am reuşit să câştigăm duelurile aeriene. Trebuie să atacăm mai bine acolo, să ne luptăm mai mult pentru că altfel nu poţi să marchezi dacă doar aştepţi să vină mingea la tine. Din păcate, suferim în ultimii 20 de metri, nu luăm acţiuni unu contra unu ca să reuşim să ne depăşim adversarul. Ducem mingea bine, dar de acolo nu reuşim să facem diferenţa. Nici eu nu pot să îmi explic asemenea erori, pentru că în 30 de ani de când sunt pe terenul de fotbal, nu mi-a fost dat să văd asemenea greşeli!. Se pare că trebuia să o trăiesc şi pe asta pe terenul de fotbal. Felicitări Mioveniului pentru victorie, dar până să le facem noi cadourile astea, nu ne-au pus nici o problemă. Nu a fost o echipă care îşi crează ocazii, care ne domină. Nu am văzut acest lucru. Ei nu şi-au creat ocazii, însă noi le-am dat două pase de gol”.

#”Să aibă personalitate şi mai mult curaj”

Tehnicianul piteştean spune că echipa mai are nevoie de întăriri, însă bugetul pe care îl are la dispoziţie nu permite aducerea de jucători cu experienţă de la Liga I: „Noi nu putem să aducem jucători de 27-28 de ani care au fost la Liga I din cauza banilor. Nu putem pentru că nu avem un buget care să ne permită acest lucru. Încercăm cu aceşti copii să îi facem de la meci la meci mai buni. Sunt meciuri în care greşesc, dar este păcat că astăzi au greşit jucătorii cu experienţă de la care eu aştept ceva. Va veni cu siguranţă şi rândul celor tineri de 20, 21 de ani să joace mai mult. Sper ca ei să aibă personalitate mai mare şi să reuşim să creştem ca şi echipă. Eu am încredere în aceşti copii că pot creşte în valoare. Au nişte calităţi, dar trebuie să avem răbdare cu ei. Le-am spus jucătorilor că trebuie să aibă curaj şi personalitate, dacă vor să joace la un nivel înalt. Altfel nu ai cum să joci. Dacă te duci la Liga a III-a sau a IV-a şi joci cu un stadion gol, e altceva. Asta trebuie să înţeleagă jucătorii. Suporterii trebuie să aibă răbdare cu această echipă pentru că eu am spus că nu putem să ne luptăm în acest moment cu echipe ca Petrolul, Rapid, U Cluj, UTA, chiar şi Mioveniul. Dacă luăm Mioveniul, au un buget mai mare ca al nostru, jucători cu salarii mult mai mari ca ale noastre. Încerc să fac o muncă aici, zi de zi să fim mai buni, dar vin meciuri de genul acesta în care se fac nişte greşeli”.

#”Suntem o echipă în formare”

Dică a vorbit şi despre lupta pentru promovare: „Eu am spus că am un contract pe 3 ani în care trebuie să duc echipa în prima ligă. Acesta este obiectivul meu. Am spus că pot să duc echipa în primul an, în al doilea sau în al treilea an. Din punctul meu de vedere, campionatul este la început. Cu siguranţă, îmi doresc să promovez din primul an, dacă se poate, dar în acest moment nu avem un lot cu care să spun că avem şanse la promovare. Suntem o echipă în formare, încercăm să jucăm, să avem o posesie bună, să ducem mingea în faţa porţii de cât mai multe ori. Şi astăzi cred că am avut vreo 40 de centrări şi nu am reuşit să câştigăm nici un duel la cap. Trebuie să lucrăm mai mult cu aceşti tineri şi sper să reuşesc pe viitor. Dacă nu, în momentul când consider că nu se poate mai mult, voi ridica mâna. Nu ţin de scaun!. Am venit aici cu plăcere pentru că iubesc acest club şi am venit să-mi fac treaba”.