Dinamo Pitești vs Rapid 1964

Cel de-al doilea meci de la Pitești disputat între Dinamo Pitești și Rapid s-a desfășurat pe 17 mai 1964, în stadionul din Ștrand. Iată cronica de meci scrisă în ziarul Sportul Popular:

„După o aversă căzută vineri seara, în cursul nopţii s-a stârnit o ploaie deasă şi rece care nu a încetat nici când scriem aceste rânduri şi care a îmbibat până la saturaţie terenul de joc din Lunca Argeşului, presărându-l cu numeroase bălţi. La ce să te aştepţi pe o asemenea vreme, cu un asemenea teren, mai ales, dacă e vorba de o echipă căreia începe să-i surâdă „titlul“ Rapid şi de una care îşi numără în fiecare nul greu, cu toată miza. Preocuparea pentru calitate, pentru sportivitate, a stat pe primul plan. A învins Rapid pe merit, datorită, în primul mod, evidentei sale superiorităţi tehnice, la care s-a adăugat sudura dintre compartimente. Ca și duminica trecută am văzut o linie de fund ermetică, bine plasată cu Lupescu și Dan Coe în formă, mijlocul terenului a fost bine controlat de Georgescu și Dinu (în mare vervă de joc), în timp ce la înaintași, Năsturescu, Dumitriu II, Ion lonescu (în repriza a doua) și Codreanu au pus adesea în pericol poarta localnicilor.
Ion Ionescu a dirijat cu multă competenţă înaintarea, a „pus” mingile unde trebuia şi a lansat partenerii cu promptitudine, schimbând direcţia de atac de câte ori era nevoie. Dumitriu II şi Năsturescu au muncit mult şi cu folos păstrând mingea departe de propria poartă. Dinamo Piteşti a greşit — după părerea noastră — supraapreciind „a priori” înaintarea rapidistă, rămânând în apărare în mai toată repriza întâi. Este drept că Naghi, David şi Cacoveanu (cărora li s-a adăugat uneori Stoenescu, şters astăzi) au efectuat în acest timp o serie de incursiuni în terenul Rapidului care anunţau… ceva, dar lipsa de insistenţă şi mai ales pripeala i-au lipsit de posibilitatea de a înscrie.

Atacul piteştean a câştigat în consistenţă în repriza secundă, dar apărarea adversă şi propria nervozitate şi-au spus cuvântul. S-ar cuveni a adăuga aici şi lipsurile în pregătirea tehnică manifestată îndeosebi în lovirea balonului. Am notat două ocazii rare: în min. 60, un şut bombă al lui Barbu a fost respins de pe linia porţii, iar în min. 77, Naghi — scăpat singur — a şutat pe lângă poartă, de la mică distanţă. Unicul gol al partidei a fost înscris în min. 23. Vâlcan respinge în corner, execută scurt Codreanu până la Ionescu şi acesta centrează la Dumitriu II. Înaintaşul rapidist, scăpat din vedere de apărători, trimite cu capul la „păianjen“, beneficiind de unica neatenţie a lui Matache. Rapid mai are câteva ocazii bune în min. 24, când Matache respinge în corner un şut bine plasat de acelaşi Dumitriu II, şi în min. 55 şi 30, când portarul dinamovist apără excepţional două mingi expediate de Năsturescu. Fluierul final îi găseşte pe piteşteni în plină ofensivă, dar scorul nu mai poate fi modificat. A arbitrat bine Cornel Niţescu (Sibiu).

Dinamo Piteşti: Matache – Vâlcan, llie Stelian, Corneanu, Radu – Barbu, Stoenescu — Cacoveanu (Constantinescu din min. 73), David, Naghi, C. Ionescu.
Rapid: Andrei – Langa, Lupescu, Dan Coe, Macri – Dinu, Georgescu – Năsturescu, Dumitriu II, I. Ionescu, Codreanu.