Dorian Bertrand și Esteban Orozco joacă pentru calificarea la Campionatul Mondial!

La jumătatea lunii noiembrie, echipele naționale de fotbal din Africa vor susține primele meciuri din campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2026, competiție care va fi găzduită de Canada, Mexic și SUA. În cursa pentru obținerea biletelor de participare la acest turneu final sunt angrenați și doi jucători de la FC Argeș.

Mijlocașul Dorian Bertrand va înfrunta cu naționala Madagascarului puternica reprezentativă a Ghanei(17 noiembrie) și Ciadul(20 noiembrie). Madagascarul face parte din grupa I, în care se mai regăsesc Mali, Insulele Comoros și Republica Centrafricană.

Fundașul Esteban Orozco va întâlni cu reprezentativa Guineei Ecuatoriale formațiile Namibiei(15 noiembrie) și Liberiei(20 noiembrie). Guineea Ecuatorială face parte din grupa H, în care se mai află Malawi, Tunisia și Republica Democratică São Tomé e Príncipe.

Prima clasată din cele nouă grupe se va califica în turul II preliminar, în timp ce ocupantele locurilor 2 vor da baraj pentru celelalte patru locuri disponibile.