Dornici de revanşă!

Gaz Metan Mediaş – FC Argeş, vineri, ora 17.30, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport
Liga Profesionistă de Fotbal a programat la sfârşitul acestei săptămâni o nouă etapă de campionat la Liga I. FC Argeş va întâlni vineri, de la ora 17.30, în deplasare, pe Gaz Metan Mediaş, în runda cu numărul 5 din play-out-ul Casa Liga 1.
Echipa noastră va aborda acest duel de pe locul 2 al clasamentului, cu o zestre de 27 de puncte, în timp ce ardelenii se situează pe locul 4, cu 24 de puncte. În confruntările directe din sezonul regular alb-violeţii au luat doar un punct şi sunt dornici de revanşă. În tur, Gaz Metan a câştigat la Mediaş cu 2-0, prin golurile lui Ondrej Baco şi Dumitru Cardoso, iar în returul disputat în Trivale, cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1, reuşita piteştenilor fiind semnată de Alexander Maes. Atât argeşenii, cât şi ardelenii, au moralul foarte bun după ultimele rezultate din acest play-out. FC Argeş a legat două victorii consecutive după ce a câştigat confruntările cu Astra Giurgiu şi UTA Arad, iar Mediaşul are tot o serie de două succese consecutive după ce s-a impus în duelurile cu Dinamo şi FC Hermannstadt. Medieşenii nu şi-au depus dosarul pentru obţinerea Licenţei UEFA şi nu vor avea drept de participare în cupele europene în sezonul viitor. Cu o eventuală victorie, FC Argeş va egala la puncte pentru o zi liderul Chindia Târgovişte, care sâmbătă va întâlni în deplasare UTA Arad.
Andrei Prepeliţă: „Nu am realizat încă nimic”
Andrei Prepeliţă, antrenorul echipei FC Argeş, îşi doreşte foarte mult ca echipa pe care o pregăteşte să învingă Mediaşul pentru prima dată în acest sezon.
Tehnicianul vrea ca alb-violeţii să termine play-out-ul pe primul loc: „Ne aşteaptă o deplasare grea la Mediaş unde vom întâlni o echipă aflată într-o formă sportivă bună. Au câştigat ultimele două meciuri. I-am analizat bine, au schimbat şi sistemul. În ultimul meci au câştigat din două faze fixe. Ne dorim să spargem gheaţa şi să câştigăm pentru prima dată în acest sezon contra lor. Am pierdut în tur, iar în retur am făcut egal. Se joacă din trei în trei zile şi este foarte important să recuperăm jucătorii din punct de vedere fizic. Ne dorim să ne menţinem în partea de sus a clasamentului. Traversăm şi noi o perioadă bună şi sunt bucuros pentru băieţi. I-am văzut cât de frustraţi au fost după primele două meciuri din play-out în care am jucat bine, am controlat jocurile, dar am luat doar un singur punct. Acum lucrurile merg spre bine, dar nu am realizat încă nimic. Trebuie să facem pasul următor pentru a ajunge din nou pe locul 7, de unde am plecat înainte de începerea play-out-ului. Este o motivaţie suplimentară pentru mine şi jucători faptul că FC Argeş a obţinut licenţa UEFA pentru participarea în cupele europene. Să joci într-o cupă europeană după primul an de la revenirea în Liga I ar fi ceva nemaipomenit. Ne dorim lucrul acesta, dar o luăm pas cu pas, iar la final, când se va trage linie, sperăm să ajungem acolo”.