Doru Toma, noul organizator de competiții sportive!

 

Clubul FC Argeş se întăreşte în toate compartimentele prin cooptarea foștilor mari jucători în funcţiile de conducere. După Vasile Popa, Jean Barbu, Viorel Moiceanu şi Andrei Speriatu, care fac parte din staff-ul administrativ şi tehnic al grupării din Trivale, în familia alb-violetă a ajuns de la începutul acestei săptămâni şi Doru Toma, fotbalist emblematic care a făcut parte din echipa cu care FC Argeş a câştigat în 1978-1979 cel de-al doilea titlu de campioană a României.     Foto: Argeș Sport

„Tomiţă”, aşa cum este cunoscut de microbişti, a fost numit acum câteva zile în funcţia de organizator competiţii sportive. Fostul mare jucător care completează staff-ul administrativ al grupării din Trivale a fost prezentat oficial, joi de către conducerea clubului, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la stadionul Nicolae Dobrin.

# „Sunt mândru că am revenit acasă”

Doru Toma îşi doreşte că FC Argeş să revină în Liga I, acolo unde îi este locul, într-un timp cât mai scurt: „Sper ca venirea mea la echipă să fie de bun augur. FC Argeş este echipa la care am petrecut peste 40 de ani, plecând de la piticii lui nea Lenci şi până la echipa campioană din 1978-1979. În 1993 am revenit în staff-ul de conducere al echipei care a promovat din nou în Liga I. O să fac tot posibilul să împărtăşesc copiilor pe care îi avem din experienţa mea, atât din teren, cât şi din afara lui. Sper să depăşim acest moment greu. Este foarte important să câştigăm primul meci iar evoluţiile următoare să fie victorii pentru îndeplinirea obiectivului pe care îl are echipa în acest an. Îmi doresc din suflet o colaborare bună cu colegii mei şi voi face tot posibilul ca totul să fie în regulă. În sufletul meu sunt mândru că am revenit acasă, am revenit la echipa la care am crescut!. Îmi doresc ca împreună cu spectatorii care au fost la meciul de duminică, cu CS Mioveni, să fim aproape de băieţi şi să îi ajutăm să crească frumos, să înţeleagă că performanţa este lucrul cel mai important din viaţa lor de fotbalişti!. Fiecare promovare înseamnă ceva în viaţa lor. Anii vor trece şi îşi vor aduce aminte cu mare bucurie de ceea ce au realizat. Aş vrea să ne bucurăm împreună. Prima etapă este returul acestui campionat. Îmi doresc din suflet să îl terminăm cu bine şi să îndeplinim visul lor ca jucători, dar şi al celor care vin şi îi susţin la meciuri!” a spus noul organizator de competiţii sportive al clubului FC Argeş.

# Carieră fabuloasă
Doru Toma(63 ani) a evoluat ca mijlocaş central la FC Argeş timp de 12 sezoane. A debutat în prima ligă pe 7 decembrie 1975, în partida FC Argeş – Dinamo Bucureşti 2-1. Ultimul meci al său în Divizia A a fost Oţelul Galaţi – Chimia Râmnicu Vâlcea, pe 25 iunie 1987. S-a retras din activitatea de fotbalist, în 1989, de la Dacia Piteşti. În carieră, a adunat 186 de meciuri în Divizia A şi a marcat 7 goluri. În Cupa României a evoluat în 17 meciuri şi a marcat 2 goluri. La nivel internaţional a bifat 3 meciuri şi 2 goluri în Cupa UEFA, iar în Cupa Campionilor Europeni, 3 partide.