Duel pentru supravieţuirea în Liga I!

Astra Giurgiu – FC Argeş, sâmbătă, ora 17.30, Digi Sport, Look Sport, Telekom Sport

FC Argeş nu mai are voie să facă paşi greşiţi în acest play-out după remiza albă cu Politehnica Iaşi şi înfrângerea cu Chindia Târgovişte, din primele două runde ale acestui minicampionat în care miza principală este supravieţuirea în Liga I.

Echipa din Trivale trebuie să obţină 3 puncte în deplasarea de sâmbătă, de la ora 17.30, de la Giurgiu, contra Astrei, pentru a se îndepărta şi mai mult de zona fierbinte a clasamentului şi a nu intra în hora retrogradării. Piteştenii sunt la doar patru puncte distanţă de FC Voluntari, ocupanta locului 7, primul care duce la barajul pentru menţinerea în prima ligă. Alb-violeţii nu au un moral prea bun după egalul cu Iaşiul şi înfrângerea cu Chindia din startul play-out-ului, dar promit să se revanşeze în disputa cu giurgiuvenii. Înaintea acestui duel, Astra ocupă locul 3, cu 23 de puncte, iar FC Argeş se situează pe locul 4 al ierarhiei, cu 21 de puncte.

Prepeliţă: „Mergem să jucăm fotbal şi să luăm puncte”

Andrei Prepeliţă, tehnicianul echipei noastre le cere jucătorilor să strângă rândurile şi să facă uitate meciurile cu Politehnica Iaşi şi Chindia Târgovişte: „Nu avem prea mult timp pentru a pregăti acest meci. Trebuie să ne refacem fizic şi mental după meciul cu Chindia pe care l-am controlat. Să luăm lucrurile bune pe care le-am făcut şi să analizăm greşeala de la gol. Mergem la Astra să jucăm fotbal şi să luăm puncte. Am văzut ultimul lor meci cu Hermannstadt. Sunt o echipă puternică, cu jucători buni. În retur am avut un meci greu la ei, un joc de luptă, pe care însă l-am câştigat. Băieţii îşi doresc foarte mult să câştigăm şi acum, să adunăm puncte pentru a fi liniştiţi pe finalul acestui play-out. O victorie la Astra ar reda încrederea jucătorilor şi ar aduce linişte. În primele două meciuri din play-out am strâns doar un punct. Ambele partide le-am jucat pe un teren greu, a plouat, iar lucrul acesta a contat destul de mult”.

Nicolae Muşat: „Suntem un grup unit şi aşa vom rămâne”

Nicolae Muşat este convins că FC Argeş se poate impune în confruntarea de sâmbătă, de la ora 17.30, din deplasare, cu Astra Giurgiu.
Fundaşul alb-violeţilor le cere colegilor săi să joace cu ambiţie şi determinare pentru a obţine cele trei puncte puse în joc: „Ne aşteaptă o partidă dificilă, împotriva unui adversar bun aflat într-o formă sportivă bună. În ultima perioadă au practicat un fotbal frumos şi au câştigat multe puncte. Trebuie să abordăm această partidă cu mare încredere. În vestiar este frustrare după rezultatele cu Poli Iaşi şi Chindia care nu sunt conforme cu realitatea din teren. Avem încredere în continuare în forţele noastre. Suntem puternici, suntem un grup unit şi vom rămâne la fel. Cred că doar prin aceste atuuri am reuşit să obţinem rezultatele foarte bune din returul campionatului. Sunt convins că vom reuşi să obţinem puncte în continuare. Este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în puţinţă pentru a ne lupta să ajungem la acel baraj care dă posibilitatea de a merge în cupele europene” a spus Nicolae Muşat înaintea acestui meci.