Eduard prezentat oficial ca antrenor la FC Argeş

FC Argeş va aborda meciul de sâmbătă, de la ora 11, de pe propriul teren, cu Aerostar Bacău, cu o nouă bancă tehnică. La începutul acestei săptămâni, clubul nostru l-a numit în funcţia de antrenor principal pe Augustin Eduard, care până acum s-a ocupat de pregătirea grupei Under 19. Acesta va fi ajutat de colaboratorul său de la grupa de juniori, Paul Ciobanu, dar şi de secundul Vali Năstase şi preparatorul fizic, Dan Vasilică. Augustin Eduard şi Paul Ciobanu au fost prezentaţi oficial joi de către directorul sportiv Vasile Popa în cadrul unei conferinţe de presă.

# „Nu putem face minuni!”

Augustin Eduard, noul principal al echipei noastre îşi doreşte în primul rând să le redea jucătorilor plăcerea de a juca fotbal: „Sper şi îmi doresc să fie benefică revenirea mea la echipa de seniori. Mă gândesc să dau şansă copiilor, însă asta nu înseamnă că ce gândeşti poti să şi faci!. Copiii merită şi trebuie să aibă o perioadă de acomodare cu antrenamentele de la seniori, care sunt mult mai intense decât cele de la juniori. Ne gândim în continuare la acest aspect. Acum nu mai există o sabie deasupra capului, dar, totuşi, să nu uităm că mai sunt 12 etape. Trebuie să rămânem concentraţi, să readucem jucătorilor acea plăcere de a juca fotbal. Nimeni nu poate face minuni într-o lună, două… Încerc să-i ajut cu tot ce pot şi atât cât mă pricep. Vreau să ne câştigăm acea încredere, acea plăcere de a juca şi să oferim, dacă e posibil, şi un joc bun, iar în urma evoluţilor bune, să apară şi rezultatele pozitive. Mai ales că în aceste ultime 5 etape din acest an, mai multe cauze au determinat echipa să nu marcheze”.

#”Este apogeul carierei mele”

Tehnicianul grupării din Trivale a rememorat momentele petrecute la clubul alb-violet: „Vin mult mai puternic, mult mai încrezător, comparativ cu perioada precedentă petrecută aici. Sunt mulţumit de staff-ul actual. A fost acea întârziere cu salariile, dar am informaţii că de luni lucrurile se vor îndrepta. Este o muncă titanică, complexă, asiduă, în care trebuie să găseşti şi o formulă de a avea o siguranţă. Trebuie să mă concentrez pe aceste etape rămase. Această revenire cred că este apogeul carierei mele. Am ajuns a doua oară la echipa de seniori a clubului care m-a format ca om, ca sportiv, şi-mi aduce aminte de multe momente plăcute pe care le-am petrecut aici, atât ca jucător, cât şi ca antrenor”.

#”Ne dorim suporterii alături de noi”

Eduard îşi doreşte un debut cu dreptul şi nu ia în calcul decât victoria, în meciul de sâmbătă, cu Aerostar Bacău: „Primul meci este cel mai important, sper să aducem echipa la un nivel psihic adecvat. Vom încerca să urcăm liniile puţin mai sus, mai ales că jucăm acasă. Ne interesează doar cele trei puncte. Ne dorim şi un joc care să placă suporterilor. Îi dorim aproape de noi, suntem piteşteni, am jucat aici atâţia ani. Eu sunt de vreo 50 de ani aici, la acest club. Anul acesta împlinesc 57 de ani şi am ajuns aici la 7 ani. În mandatul trecut, am avut susţinere mare din partea suporterilor, pe care am apreciat-o. Ne-am dori aceeaşi susţinere şi acum. Suporterii trebuie să fie convinşi că nu ne stă capul la altceva decât să facem lucrurile în aşa fel încât să arate bine. Rămânerea noastră la echipă şi din vară depinde de mai mulţi factori, dacă se rezolvă problemele cu investitorul şi dacă vom avea rezultate”.