Eduard: „Sunt mulţumit sufleteşte că nu am dezamăgit”


La finalul partidei de sâmbătă cu Sportul Snagov, câştigată de FC Argeş cu 3-2, antrenorul echipei noastre s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi. Augustin Eduard consideră că a avut un parcurs bun în cele 12 etape în care a pregătit echipa.

Tehnicianul a ţinut să mulţumească conducerii clubului care a avut încredere în el atunci când l-a numit: „Sunt bucuros că în final, după ceva emoţii, am reuşit să învingem cu 3-2. Am luat 3 puncte şi am termiant sezonul cu 68 de puncte acumulate, la fel ca şi în ediţia precedentă. În ciuda faptului că jucătorii vin după 37 de etape disputate, băieţii s-au mobilizat şi au încercat să evolueze cât mai bine, atât cât le-au permis resursele. Eu am jucat fotbal şi ştiu ce înseamnă ultima etapă, ştiu ce emoţii şi oboseală se acumulează, e nevoie de o motivaţie în plus. Astăzi au fost mai multe elemente care au contribuit la o lipsă mare de concentrare. Am avut 3-0, puteam face 4-0 şi meciul era încheiat, însă am mai primit două goluri… Acesta e fotbalul, se poate întâmpla orice pentru că mingea e rotundă. Le-am mulţumit pentru tot jucătorilor, ei şi-au dorit să câştige, iar această victoria mi-au spus că e cadoul pentru mine”

„Am avut un parcurs bun”

Eduard şi-ar fi dorit să introducă în teren mai devreme jucătorii tineri: „Am avut şi câţiva jucători lipsă în jocul de astăzi. Buhăescu a acuzat o pubalgie şi i-am lăsat timp să se refacă. Pe Vasile Gheorghe şi Raul Costin i-am lăsat în vacanţă mai devreme. Astăzi au fost patru jucători sub 21 de ani în teren şi 4 juniori sub 19 ani pe bancă. Îmi pare rău că nu au apucat să joace toţi din cauza evoluţiei scorului. Celor pe care i-am introdus le spun că trebuie să fie modeşti, să se pregătească şi să demonstreze în continuare că merită să ajungă la echipa de seniori. Sunt mândru şi mulţumit sufleteşte că nu am dezamăgit şi sunt foarte recunoscător celor care s-au gândit să mă învestească în funcţia de antrenor principal al acestei echipe. Am avut un parcurs bun, pentru că de la venirea mea se disputaseră cinci meciuri din retur şi nu se câştigase niciun punct, dar nici nu se înscrisese vreun gol. Cu mine pe bancă, echipa a disputat 12 etape, a câştigat opt meciuri şi cred că mi-am făcut datoria aşa cum mi-am făcut-o toată viaţa. Urez succes şi baftă noului staff”.

„Sezonul viitor va fi mai greu”

Eduard îşi doreşte ca FC Argeş să revină cât mai repede în Liga I, acolo unde îi este locul: „Vreau să apreciez faptul că acest club a devenit structură de drept privat şi echipa va putea să se bată la promvoare în anul viitor. Sunt bucuros, piteştenii îşi doresc să vadă echipa din nou în Liga I. Campionatul viitor va fi mai greu decât cel care s-a încheiat, mai ales că mai multe echipe de tradiţie şi-au anuntat intenţiile de promovare. Şi noi ne aflăm prin ele. Las echipa cu un moral bun pentru a putea realiza promovarea mult dorită. Nu dau sfaturi celor care vor veni, ei vor şti foarte bine ce au de făcut. Voi fi alături de antrenorii care vor veni. Aici am crescut, aici m-am format, tot aici îmi voi încheia cariera”.