Esteban Orozco a ratat calificarea în sferturile Cupei Africii

Guineea Ecuatorială a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni, după ce a pierdut la limită, 0-1, confruntarea de duminică seară, cu Guineea.

Esteban Orozco, fundașul echipei FC Argeș, a fost integralist și în acest meci, însă nu s-a putut bucura la final de victorie, fiind nevoit să părăsească competiția. Naționala antrenată de Kaba Diawara a beneficiat de superioritate numerică din minutul 55, atunci când ecuatorianul Bikoro a fost eliminat pentru un fault dur.

Chiar și în inferioritate numerică, Guineea Ecuatorială a avut șansa de a deschide scorul la jumătatea părții secunde, însă Emiliano Nsue, fosta vedetă a Mallorcăi și a lui Middesbrough, a ratat o lovitură de la 11 m. A fost probabil momentul psihologic al întâlnirii pentru că ocazia mare s-a răzbunat chiar în prelungiri. În al optulea minut suplimentar dictat de central, atacantul Mohamed Bayo, jucător împrumutat de Lille la Le Havre, a marcat pentru Guineea și a declanșat nebunia pe stadionul din Abidjan. În urma partidelor disputate sâmbătă și duminică, în sferturile de finală ale turneului găzduit de Coasta de Fildeș s-au mai calificat Angola, Nigeria și D.R. Congo.