Esteban Orozco, convocat la reprezentativa Guineei Ecuatoriale pentru Cupa Africii!

 

Fotbalistul Esteban Orozco va rata pregătirea de iarnă cu FC Argeș. Fundașul alb-violet a fost convocat la reprezentativa Guineei Ecuatoriale pentru Cupa Africii pe Naţiuni (CAN), competiţie care se va desfăşura în Coasta de Fildeș, în perioada 13 ianuarie – 11 februarie.

La turneul final vor participa 24 de echipe, printre care și Egiptul, națională care a câştigat de şapte ori competiția, un record. Guineea Ecuatorială va debuta pe 14 ianuarie împotriva Nigeriei în Grupa A, din care mai fac parte Coasta de Fildeș, gazda competiţiei, şi Guineea-Bissau.

În optimile de finală ale acestei competiții vor merge câștigătoarele celor șase grupe, plus formațiile clasate pe locul doi și cele mai bune patru echipe clasate pe locul trei.

Premii record la această ediție

Echipa câştigătoare a Cupei Africii pe Națiuni (CAN) 2024 va primi un premiu record de 7 milioane de dolari, a precizat Confederația africană de fotbal (CAF) într-un comunicat de presă.

Suma este cu 40% mai mare decât cea care a fost atribuită Senegalului după câştigarea ediției precedente a CAN, disputată în urmă cu doi ani în Camerun.

Finalista competiției va primi 4 milioane de dolari, iar semifinalistele vor încasa câte 2,5 milioane de dolari.

 

Programul Grupei A:

 

Sâmbătă, 13 ianuarie

ora 22.00 Coasta de Fildeș – Guineea Bissau

Duminică, 14 ianuarie

ora 16.00 Nigeria – Guineea Ecuatorială

 

Joi, 18 ianuarie

ora 16.00 Guineea Ecuatorială – Guineea Bissau

ora 19.00 Coasta de Fildeș – Nigeria

 

Luni, 22 ianuarie

ora 19.00 Guineea Ecuatorială – Coasta de Fildeș

ora 19.00 Guineea Bissau – Nigeria