Esteban Orozco, integralist în înfrângerea cu Tunisia

Esteban Orozco are șanse infime de a mai ajunge cu Guineea Ecuatorială la Cupa Mondială din 2026, competiție care va fi găzduită de SUA, Canada și Mexic.

Cu fundașul alb-violet integralist, Guineea Ecuatorială a pierdut, scor 0-1, confruntarea de miercuri seară, din deplasare, cu Tunisia. Unicul gol al meciului de pe stadionul Olympique Hammadi Agrebi (Radès) a fost semnat de Ben Romdhane(min.81 pen.). În urma acestui eșec, naționala lui Orozco ocupă locul 6 al grupei H, ultimul, cu 0 puncte.

În primele două jocuri din primul tur al calificărilor pentru Cupa Mondială din 2026, Guineea Ecuatorială reușise să învingă, scor 1-0, Namibia și Liberia, însă Comisia de Disciplină a FIFA a decis înfrângeri la ”masa verde” pentru că Guineea Ecuatorială l-a folosit pe Nsue, fotbalist care nu era eligibil.

După trei etape disputate, grupa H este condusă de Tunisia(9p), urmată de Namibia(7p). Câștigătoarele celor nouă grupe, de câte șase națiuni, se califică direct la CM 2026, iar cele mai bune patru echipe de pe locul secund vor disputa un play-off, câștigătoarea urmând apoi să dispute un meci de baraj intercontinental.

Africa are garantate nouă locuri la turneul final de 48 echipe de la CM 2026, la care se mai poate adăuga o a zecea echipă prin intermediul play-off-ului intercontinental.