FC Argeș a primit licența pentru Liga I!

Este oficial!. FC Argeș a primit licența pentru Liga I și a făcut un prim pas pentru a reveni în primul eșalon fotbalistic al României. Departamentul de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat vineri că echipa noastră a primit dreptul pentru a evolua în Liga I în sezonul 2020-2021.

Forul condus de Viorel Duru a analizat dosarul depus la sfârșitul lunii mai de oficialii grupării din Trivale și a dat undă verde piteștenilor pentru a putea evolua pe prima scenă fotbalistică a țării. Pentru a putea primi această licență, FC Argeș a trebuit să îndeplinească cinci criterii: sportiv, infrastructură, financiar, juridic, personal și administrație. Responsabilul cu licențierea desemnat de clubul nostru a fost directorul sportiv Vasile Popa. Obținerea acestei licențe a însemnat o muncă asiduă a tuturor departamentelor, timp de mai multe luni, care s-a încheiat cu succes. Practic, FC Argeș are acum undă verde din partea FRF pentru a evolua în Liga I, însă pentru a putea ajunge în primul eșalon după o absență de aproape 12 ani, alb-violeții trebuie să-și câștige acest drept și pe teren. Piteștenii trebuie să termine play-off-ul în primele două locuri pentru a reveni din nou acolo unde le este locul. Alb-violeţii vor începe play-off-ul pe 4 iulie, cu un meci în deplasare la Turris Turnu Măgurele. Piteştenii vor juca apoi pe 11 iulie, pe stadionul Nicolae Dobrin, derby-ul judeţean cu CS Mioveni. Pe 18 iulie, echipa noastră se va deplasa în Regie, pentru confruntarea cu Rapid Bucureşti. Pe 25 iulie, FC Argeş va merge la Ploieşti, pentru întâlnirea cu Petrolul, urmând ca pe 1 august să dea piept, pe arena din Trivale, cu UTA Arad.

Vasile Popa: ”Nu am avut nici un fel de emoții”

Vasile Popa, responsabilul cu licențierea, spune că nu a avut nici un fel de emoții: ”Ne bucurăm foarte mult că am obținut licența pentru a putea evolua în Liga I. A fost o muncă asiduă, dar nu ne plângem. Încă de la începutul campionatului s-a lucrat la cele 5 criterii. Rodul muncii noastre s-a văzut acum. Ca și club, pot spune că suntem bine structurați. Avem o bază sportivă de invidiat. Nu am avut nici un fel de emoție că nu vom obține licența. Am mai trecut prin acest proces de licențiere și în sezonul trecut. Totul era ok, însă nu am avut drept de promovare. Practic, acum nu ne mai rămâne decât să ne câștigăm dreptul de a evolua în Liga I și pe teren”.