FC Argeş eliminată din Cupa României!

#FC Argeş – Politehnica Iaşi 1-2(0-0). Au marcat: Năstăsie(53 pen.)/Spătaru 71, Salim 86.

FC Argeş a fost eliminată în această seară din Cupei României de către CSM Politehnica Iaşi, una dintre echipele bune ale Ligii I. Alb-violeţii au pierdut pe propriul teren, cu 1-2 şi au părăsit competiţia KO în faza șaisprezecimilor.
Deşi au pierdut acest meci, piteştenii au făcut un joc destul de bun şi chiar le-au pus mari probleme adversarilor. Primele ocazii au apărut la jumătatea primei reprize, Cioinac punându-l la grea încercare pe portarul echipei noastre, Nicuşor Grecu, cu un şut din interiorul careului. Replica argeşenilor a venit prin Buhăescu care după ce a pătruns în careu, s-a împiedicat în momentul şutului, iar un fundaș a reușit să respingă în corner. Înainte de finalul primului mitan, portarul oaspeților, Koselev reuşise să reţină de la rădăcina barei lovitura de cap a lui Nilă. După pauză, moldovenii şi-au trecut în cont o mare ocazie de gol prin Vremea, însă şutul acestuia de la 30 de metri a fost respins cu greu de sub transversală de Grecu. Echipa noastră a deschis scorul din penalti, în minutul 53, prin Năstăsie, însă bucuria alb-violeților nu a durat decât un sfert de oră. Spătaru a restablit egalitatea după o respingere greșită a lui Vișa. Moldovenii au preluat conducerea pe tabela de marcaj cu 4 minute înainte de finalul timpului regulamentar, în urma unei faze mult contestată de oficialii grupării argeșene. Juniorul Cătălin Barbu a fost faultat la mijlocul terenului, însă jucătorii de la Iaşi nu au dat mingea în out şi au continuat faza. Balonul a ajuns la colţul terenului, Bădic a centrat în careu, Vișa a sărit pe sub minge, iar Salim a trimis cu capul în plasă. Pe reluările de la TV s-a văzut clar că în momentul centrării balonul ieşise în afara terenului, însă asistentul Florin Pucheanu, deşi se afla la câţiva metri de fază nu a semnalizat această eroare. FC Argeş a rămas în 10 oameni în minutul 2 de prelungiri după ce Raul Costin a văzut direct cartonaşul roşu la un fault asupra unui adversar.

Caseta tehnică:
FC Argeş: Grecu- Tofan , Cotigă, Vişa, Stan (min.76 Oancea), – Raul Costin, Şerban, Grecu (min.83 Barbu), Năstăsie(min.70 Şerbănică) – Buhăescu, Nilă. Antrenor : Iordan Eftimie
CSM Politehnica Iaşi: Koselev- Sin, Mihalache, Cioinac, Bădic – Chelaru (min.46 Moisi), Vremea (min.61 Salim), Spătaru, Ştefănescu-Pedro Rafael (min.46 Luis Carlos), Andrei Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.
Arbitri: Marius Avram(București), Vlad Bârleanu(București), Florin Pucheanu(Dâmbovița).
Observatori: Marian Dorobanțu (Buzău), Andrei Simion(București).
Stadion Nicolae Dobrin, Spectatori 250.
Cartonașe galbene: Cotigă, Oancea / Mihalache
Cartonaș roșu: Raul Costin (min. 90+2)

Cum s-au marcat golurile:
min 52: 1-0 – Ionuţ Năstăsie înscrie din penaltiul scos de Nilă cu toată opoziția lui Koşelev care a atins mingea înainte ca aceasta să intre în plasă.
min. 71: – 1-1 – Salim Cisse şutează din interiorul careului, mingea îl loveşte în piept pe Nicuşor Grecu şi se duce în faţă, Vişa respinge prost până la Danu Spătaru, care egalează cu latul din 6 metri.
min. 86: 1-2 – Bădic centrează perfect în faţa careului mic, Vişa sare pe sub minge, iar Salim Cisse reia cu capul în dreapta lui Nicuşor Grecu şi înscrie cu pământul.

Ploaia a alungat spectatorii
Confruntarea dintre FC Argeș și Politehnica Iași s-a disputat pe o ploaie torențială. Vremea rea a făcut ca la ora partidei, în tribunele stadionului Nicolae Dobrin să nu fie mai mult de 250 de spectatori care s-au poziționat la tribuna oficială și la tribuna 1 pentru a se adăposti de ploaie. Cei prezenți la acest meci i-au încurajat tot timpul pe jucătorii echipei noastre iar la final i-au aplaudat pe fotbaliștii alb-violeți.

Primarul și viceprimarul, la meci
FC Argeș a fost susținută la meciul cu Politehnica Iași de primarul Piteștiului, Cornel Ionică și de viceprimarul Sorin Apostoliceanu. Aceștia au urmărit jocul de la tribuna oficială a stadionului Nicolae Dobrin iar la final s-au arătat mulțumiți de evoluția alb-violeților. Cei doi oameni din administrația locală, împreună cu consilierii locali au susținut echipa din Trivale și la meciul de campionat de acum câteva zile de la Mioveni.

Moment de reculegere pentru Ciolan
Înainte de începerea partidei cu Iașiul, pe stadionul Nicolae Dobrin s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Dumitru Ciolan care a decedat luni. Ciolan este fost component al generației de aur al echipei FC Argeș care în 1972 a câștigat primul titlu de campioană, fost arbitru de Divizia B și fost antrenor la LPS Pitești. Clubul FC Argeș transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.