FC Argeș începe vineri pregătirea pentru play-off

Cluburile de fotbal din țara noastră încep ușor-ușor să își reia activitatea după ce în urmă cu câteva zile Ministerul Sănătății a dat undă verde pentru revenirea la antrenamente. Este și cazul echipei FC Argeș care în această săptămână își va relua pregătirea pentru a fi în cea mai bună formă sportivă pe 4 iulie când este programat să înceapă play-off-ul.
În play-off vor juca primele șase clasate din liga secundă, într-o singură manșă, echipele urmând să intre cu punctele înjumătățite: UTA Arad(25 p), CS Mioveni(20 p), Turris Turnu Măgurele(20 p), FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid București, fiecare cu câte 19 puncte. În caz de egalitate de puncte la finalul celor cinci partide din play-off, dezavantajate în lupta pentru promovare vor fi CS Mioveni, Turris Turnu Măgurele și Rapid București care au beneficiat de o rotunjire în plus de 0,5 puncte.

#”Vom respecta toate cerințele din protocol”
Ionuț Badea, antrenorul alb-violeților, a stabilit în linii mari programul de pregătire: ”Jucătorii vor veni joi seară la Pitești, iar vineri, iar după ce vom face primul test COVID-19, vom intra în cantonament pentru două săptămâni la hotelul Ambiance. Testul de coronavirus îl vom mai repeta în ziua a 7-a și a 14-a a pregătirii, conform protocolului emis de Ministerul Sănătății. Vom respecta toate cerințele din acest protocol. Practic avem șase săptămâni de pregătire înainte de reînceperea competiției. La început ne vom antrena în grupuri de câte 4, urmând ca după aceea să ne pregătim normal. Pauza dintre sezoane este de doar o săptămână și sper ca și FC Argeș să fie printre echipele care vor lua startul în Liga I”.

#Urmează testele fizice
Tehnicianul grupării din Trivale spune că elevii săi sunt într-o formă fizică destul de bună după această pauză forțată de două luni: ”Jucătorii au respectat programele individuale de pregătire. Celor care locuiesc la bloc le-a fost mai greu, dar în linii mari au făcut ce trebuia să facă. Oricum vom da mai multe teste fizice pentru a vedea exact unde ne aflăm și a avea un punct de plecare în această pregătire”.

#”Avem 5 finale și vreau să le câștigăm pe toate”
Badea este mulțumit că FRF a decis să încheie acest sezon de ligă secundă cu un play-off cu 6 echipe: ”Cred că este cea mai bună variantă. Acest sistem ne avantajează nu numai pe noi, ci și restul echipelor, chiar dacă UTA este dezavantajată de decizia luată. Practic este un alt campionat, comprimat atât ca timp, cât și ca valoare. Avem 5 finale de disputat și vreau să le câștigăm pe toate, dacă se va putea. Obiectivul nostru este promovarea în Liga I. Strategia pe care o vom face va fi să fim ancorați în acest obiectiv. Sunt sigur că vom găsi motivația necesară de a reveni în Liga I”.

#”Îmi doresc să promovăm”
Principalul alb-violeților nu își face calcule în privința numărului de puncte pe care echipa sa ar trebui să le facă pentru a reveni în primul eșalon. Badea spune că UTA este mare favorită la promovare datorită avansului consistent de puncte pe care îl are față de celelalte competitoare: ”Eu mi-aș dori să promovăm de pe primul loc, însă dacă nu se va putea, vom apăsa accelerația să ajungem în prima ligă de pe locul 2. Din punctul meu de vedere, UTA este favorită la primul loc. Cu două victorii și cu avansul de puncte pe care îl au, nu cred că arădenii au cum să rateze promovarea. Nu le va fi ușor, însă. Nu am făcut calcule asupra unui număr de puncte necesare pentru a promova, însă poți să ajungi în Liga I și cu 6 puncte, dacă celelalte competitoare fac egaluri, dar poți să termini și pe locul 6 dacă pierzi” a spus tehnicianul argeșean pentru cotidianul Curierul zilei.

Clasamentul cu care se va intra în play-off, cu punctele înjumătățite
1.UTA Arad 25 puncte
2.CS Mioveni 20 puncte*
3.Turris Turnu Măgurele 20 puncte*
4.FC Argeș 19 puncte
5.Petrolul Ploiești 19 puncte
6.Rapid București 19 puncte*
*echipele care au beneficiat de o rotunjire de 0,5 puncte. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.