FC Argeș își află joi adversarul din semifinalele Cupei României

Casa Fotbalului va găzdui joi, 24 februarie, de la ora 11:45, tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României, ediția 2021-2022. Evenimentul va fi transmis live pe YouTube FRF TV.

În conformitate cu prevederile art. 30.5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), în această fază participă toate echipele calificate din faza sferturilor de finală. Echipele participante vor fi introduse într-o singură urnă la tragerea la sorți: Universitatea Craiova, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Argeș și FC Voluntari.

#Partidele vor fi tur-retur

Jocurile din cadrul semifinalelor se desfăşoară în sistem tur-retur, prima echipă extrasă fiind organizatoare a jocului tur. Ca urmare a abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 27 iunie 2021, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), după o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute regulamentare, jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele (doar pentru schimbarea terenului). În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului.

#O nouă evidență a cartonașelor

Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020, astfel că din faza sferturilor de finală se ţine o nouă evidenţă a avertismentelor. Totodată, executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

#Partidele nu se pot reprograma

În conformitate cu principiile de desfăşurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2021-2022, adoptate prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din data de 27 iulie 2021, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma. Jocurile din cadrul semifinalelor Cupei României vor avea loc astfel: turul în perioada 19-21 aprilie, iar returul competiției va fi în perioada 10-12 mai, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.     sursa: FRF