FC Argeș, pe locul 15 în topul academiilor de copii și juniori!

Federația Română de Fotbal a dat publicității clasamentul academiilor de copii și juniori din țară. Ediția 2023 a proiectului clasificării academiilor de copii și juniori, cea de-a cincea, adună un total de 115 cluburi participante în competițiile de juniori FRF, cu 65 mai multe față de anul precedent!

Podiumul este alcătuit, ca și în 2022, de Farul Constanța, AFK Csikszereda și FCSB. Academia clubului FC Argeș ocupă în acest an locul 15, cu 81,9 puncte, cu 5,4 puncte mai mult ca în sezonul precedent. Față de precedenta ediție de campionat este o creștere semnificativă, clubul nostru urcând nouă poziții în ierarhie, dovadă că la Pitești se va pune din ce în ce mai mult accent pe jucătorii din propria pepinieră.

FRF a precizat că 64% dintre academiile care au intrat în procesul de reevaluare în 2023 au obținut punctaj mai bun față de 2022.

Clasificarea Academiilor, impact în obținerea Licenței de Liga 1

Conform deciziei de Comitet Executiv din 27 iunie 2021, a crescut punctajul pe clasificarea academiei pentru obținerea licenței de participare în Liga 1, de la 60 la 75 de puncte, în următoarele condiții:

  • Dacă nu se îndeplinește baremul de 60 de puncte, se păstrează refuzarea licenței.
  • În cazul cluburilor care nu ating 75 de puncte, vor primi o amendă de 100.000 lei. Va fi creat un fond special, iar banii vor fi redistribuiți în mod egal cluburilor din Liga de Tineret și Liga Elitelor U17 care nu au fost amendate.

Noi condiții de participare în competițiile de juniori

Pentru sezonul competițional 2023/2024, procedura privind clasificarea academiilor pentru copii și juniori din România se va efectua în mod obligatoriu pentru cluburile din celelalte categorii competiționale care doresc participarea în competițiile de juniori Liga de Tineret / Under 19 și Under 17 organizate de FRF în sezonul 2023/2024.

Pentru a avea dreptul de participare în aceste competiții, cluburile trebuie să acumuleze un punctaj de minim 20 de puncte, urmare a procesului de Clasificare a Academiilor.

Cum se punctează academiile

Procedura de evaluare acoperă 7 domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii.

Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total.

Iată cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte:

  1. STRATEGIE ȘI FILOZOFIE 10,5 %
  2. ECHIPE ȘI JUCĂTORI 12,7%
  3. STAFF TEHNIC 19,5%
  4. STAFF SUPORT 7,1%
  5. ANTRENAMENTE ȘI MECIURI 9,2%
  6. INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI 20,5%
  7. REZULTATE 20,5%

 

 

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds