FC Argeș și-a premiat campionii!

Clubul FC Argeș a sărbătorit sâmbătă 66 de ani de existență și 40 de ani de la câștigarea celui de-al doilea titlu de campioană a României. Evenimentul a fost marcat așa cum se cuvine de toată suflarea fotbalistică argeșeană. 
La această dublă sărbătoare au participat fostele glorii alb-violete care au făcut din FC Argeș un brand pe plan național și internațional, o parte dintre foștii conducători care de-a lungul timpului au condus destinele grupării din Trivale și invitați de marcă.

# Întâlnire de suflet a generațiilor

Încă de la ora 11, o parte dintre actorii care au făcut tot posibilul să aducă cel de-al doilea titlu în vitrina clubului alb-violet și-au făcut apariția în parcarea din spatele tribunei oficiale. Aici au fost întâmpinați de autoritățile locale reprezentate de primarul Cornel Ionică, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, prefectul Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Bughiu și conducătorii clubului FC Argeș, consilierul local Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație și directorul executiv Bogdan Stoica. Toți cei prezenți au făcut o fotografie de grup după care au mers către terenul de fotbal unde erau așteptați de actualii fotbaliști ai echipei fanion a județului. În drum spre teren, cei prezenți ai poposit pe tunelul care face legătura între suprafața de joc și vestiare. Invitații au putut vedea pe pereții tunelului poze cu marii fotbaliști care au scris pagini de istorie în fotbalul românesc și cel argeșean.

# Fostele glorii aplaudate la scenă deschisă

La intrarea pe teren, fostele glorii au fost întâmpinate cu aplauze de actualii jucători și membrii galeriei care au fost alături de echipă la bine și la greu. Managerul Nicolae Dică, antrenorul Tănase Dima, secundul lui Florin Halagian și doamna Gica Dobrin, soția Prințului din Trivale, au ținut scurte discursuri în care au cuprins perioada de glorie a fotbalului argeșean, dar au vorbit și despre așteptările pe care le au de la echipă în noul sezon. Toți cei prezenți au spus la unison că vor fi trup și suflet alături de echipa fanion a județului și le-au urat baftă actualilor jucători în noul sezon.

# Cei dispăruți nu au fost uitați

După aceea foștii mari jucători și invitații au mers la cimitirul Sfântul Gheorghe pentru a depune coroane de flori și pentru a aprinde câte o lumânare la mormintele lui Nicolae Dobrin, Leonte Ianovschi, Bebe Barbu și Constantin Cârstea, simbolurile clubului nostru care au părăsit prematur această lume. Nici Constantin Stroe, fostul director al Uzinei Dacia, artizanul echipei din 1998 care ajungea până în turul IV al Cupei UEFA nu a fost uitat. Fostele glorii au mers apoi la Muzeul Județean Argeș unde au primit tricouri personalizate, diplome de excelență pentru întreaga activitate fotbalistică și carduri VIP la meciurile echipei FC Argeș din acest sezon. Doru Toma, Viorel Moiceanu, Ilie Bărbulescu, Marcel Pigulea, Mihai Zanfir, Viorel Moiceanu, Radu I, Radu II, Radu III, Jean Vlădoiu, Bogdan Argeș Vintilă, Andrei Speriatu, Gheorghe Chivescu, Vasile Stan, Spiridon Niculescu, Dan Ionașcu, Dorina Barbu, soția regretatului Bebe Barbu, Gica Dobrin, Nelu Cârstea, fratele lui Constantin Cârstea, maseurii Nicolae Gagiu și Lucian Caravețeanu, dar și invitații de marcă au primit cu mare bucurie cadourile oferite de conducerea clubului FC Argeș.

# Au făcut donații muzeului

Ion Mînzînă, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș a ținut și el să facă o surpriză Muzeului Județean Argeș. Acesta a donat instituției o colecție de insigne, vechi programe de meci și mai multe fotografii rare cu FC Argeș din perioada de glorie. Conducerea clubului din Trivale a oferit muzeului un tricou de joc care va fi înrămat și expus la Muzeului Sportului Argeșean unde se regăsesc foarte multe însemne cu FC Argeș care au fost donate de cei care au scris istorie pentru acest club. Reprezentanții autorităților locale și conducătorii grupării din Trivale își doresc ca această etapă să fie piatra de temelie pentru un nou început la clubul piteștean care trebuie să redevină într-un timp cât mai scurt acolo unde îi este locul, pe prima scenă a fotbalului românesc.

# Povești și amintiri de neuitat

Această dublă sărbătoare s-a încheiat cu o masă festivă la restaurantul Victoria unde fostele glorii au avut ocazia să depăne amintiri. Mulți dintre marii fotbaliști ai Piteștiului nu se mai văzuseră de ani de zile iar această întâlnire a fost un bun prilej de a rememora momentele de glorie pe care le-au trăit pe dreptunghiul verde. Fiecare dintre cei prezenți aveau multe povești care ar merita să fie transcrise într-o carte. Foștii mari fotbaliști au dat asigurări că vor fi prezenți și la meciul de campionat cu Ripensia Timișoara, de marți, de la ora 19.30, de pe stadionul Nicolae Dobrin, pentru a-i susține pe băieții noștri.

# Dică: „Vom da totul când intrăm pe teren”
Nicolae Dică, managerul grupării din Trivale a promis că va face tot posibilul să readucă pe FC Argeş în Liga I: „Este o onoare pentru noi să ne aflăm lângă aceşti oameni care au făcut performanţă pentru FC Argeş, au câştigat campionate. Ştiţi şi voi că este foarte greu să reuşeşti acest lucru. Este o mândrie pentru noi să îmbrăcăm tricoul acestui club, avem şansa să ajungem în Liga I, trebuie să ducem acest club acolo unde îi este locul. Noi vom munci, vă putem asigura de acest lucru. Atunci când vom intra pe teren vom da totul, sută la sută, să câştigăm meciul. Dar important este ca şi voi, cei care sunteţi în spatele nostru, să fiţi alături de noi. Pentru că doar împreună putem să reuşim”.

# „Să readuceţi gloria de altădată”
Gica Dobrin, soţia Prinţului din Trivale le-a urat baftă alb-violeţilor în noul sezon: „Simt o bucurie maximă de fiecare dată când sunt în mijlocul dumneavoastră. Se bucură şi Gicu de acolo de sus, este fericit să vadă că oamenii nu l-au uitat. Nicolae Dobrin a iubit atât fotbalul, dar şi oamenii, suporterii. Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele frumoase pe care mi le trimiteţi, mereu veţi fi speciali pentru mine. Voi, fotbaliştii de acum, aveţi de parcurs un drum care este deja pietruit, vă rămâne doar să munciţi şi să readuceţi gloria de altădată în Trivale”.

# „Suntem alături de voi”
Tănase Dima, secundul lui Florin Halagian a rememorat momentele unice din perioada de glorie: „Sunt bucuros că mereu lumea se gândeşte la noi, iar conducătorii de la FC Argeş nu ne-au uitat. A fost o perioadă deosebită pentru noi, am câştigat două titluri naţionale, am adus bucurie maximă în Argeş. Ce vremuri erau odată!. Îl aveam pe Bebe Barbu, pe Gicu Dobrin, marele artist al fotbalului românesc, dar şi ceilalţi au contribuit la acele rezultate frumoase. Vouă, celor de acum, vi se oferă şansa unică de a readuce pe FC Argeş în elita fotbalului românesc. Vă doresc să readuceţi în Trivale gloria de altădată. Suntem cu toţii alături de voi, trup şi suflet, şi vă dorim sucees şi multe realizări!”.