Fotbaliștii de la FC Argeș, prezenți la redeschiderea Bazinului Olimpic

După aproape trei ani de așteptare, piteștenii au la dispoziție un bazin modern. Astăzi a avut loc redeschiderea Bazinului Olimpic din Pitești, unul dintre cele mai moderne din țară. Investiția totală în modernizarea bazinului se ridică la aproximativ 20 milioane lei, o parte din fonduri europene, iar cealaltă parte din bugetul local. Începând de luni, 24 aprilie, Bazinul Olimpic Pitești este deschis și pentru public.

La ceremonia de redeschidere a bazinului au participat Camelia Potec, președintele Federației de Natație, înotătorul Robert Glință, cetățean de onoare al Piteștiului, președintele COSR, Mihai Covaliu, preşedinţii Federaţiilor Române de Handbal şi Volei, Constantin Din şi Adin Cojocaru, marea campioană Larisa Lăcustă, doamna Gica Dobrin, Vlad Ștefan Niculae, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Thomas Răzvan Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sportului, parlamentari, primari, directori de instituții, echipele de fotbal, baschet și volei ale clubului FC Argeș și sportivii de la CSM Pitești.

Cupa Simfoniei Lalelelor, prima competiție

Reabilitarea Bazinului Olimpic a fost realizată în două etape, prima vizând creșterea eficienței energetice – proiect finanțat și din fonduri europene, iar a doua reprezentând reabilitarea propriu-zisă, renovarea tuturor spațiilor din bazin și aducerea lor la standarde internaționale. Valoarea totală a proiectului „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești” a fost de 19.206.095,89 lei (cu TVA), din care 13.703.254,54 lei (cu TVA) au fost obținuți prin finanțare nerambursabilă. Valoarea finală a lucrărilor executate în cadrul proiectului „Reabilitare Bazin Olimpic (etapa a II-a)” a fost de 8.946.340,70 lei (cu TVA), din bugetul local. Bazinul Olimpic din Pitești a fost omologat de Federaţia Internațională de Înot, iar de acum încolo, recordurile care se vor stabili la Pitești vor fi omologate. Piteștiul va reintra în circuitul competițional cu Cupa Simfoniei Lalelelor, concurs programat în acest week-end, la care vor participa în jur de 400 de copii.

Primarul Gentea: ”Orice record din acest bazin va putea fi omologat”

Primarul Cristian Gentea spune că bazinul îndeplinește standardele pentru competițiile naționale și internaționale: „Totul a început cu un proiect de eficientizare energetică, mai exact partea de acoperiş, panouri solare,  anvelopare termică şi tâmplărie. Acest proiect a început din mandatul trecut, pe vremea domnului Ionică care este aici prezent. După am constatat că dacă vrem să schimbăm complet faţa Bazinului Olimpic din Piteşti avem nevoie de mai mult decât atât. Am explicat situaţia în Consiliul Local, consilierii au fost de acord şi le mulţumesc pe această cale. Am investit în jur de 10 milioane de lei şi ne-am ocupat de partea de infrastructură, conducte pentru utilităţi, plafonul acesta superb pe care sper să îl apreciaţi, partea de tribune, sala de forţă, saunele, bazinele de recuperare şi toată amenajarea exterioară, inclusiv parcarea. Pentru asta am apelat la specialişti, am ţinut tot timpul legătura cu doamna Camelia Potec, care ne-a dat numai sfaturi bune şi le-am urmat. Ne-am consultat şi cu Robert Glinţă, care a fost aici când lucrările erau departe de a fi finalizate şi în final am obţinut ceea ce vedeţi cu toţii, un Bazin Olimpic modern şi foarte important, un bazin olimpic omologat, fiind pentru prima dată când Bazinul Olimpic din Piteşti deţine un astfel de certificat şi orice record va fi omologat de Federaţia Internaţională. Sunt foarte mulțumit, mai ales când specialiștii spun că ceea ce vedem azi, aici, arată exact așa cum trebuie să fie un bazin de înot modern, la standarde internaționale!”, a spus edilul piteștean.

Robert Glință: ”Este ceva deosebit”

Piteșteanul Robert Glință, campion european și mondial la înot, Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești, a fost prezent și el la eveniment. Acesta a primit din partea primarului Gentea un tricou cu FC Argeș pe care era scris numele și numărul 26, vârsta pe care a împlinit-o marți. Fostul mare campion a declarat că nu regretă decizia de a se retrage din activitatea competițională. Acum, Glință se pregătește pentru cariera de antrenor. „Este ceva deosebit. E foarte emoționant pentru mine, aici am crescut. Mă simt ca într-o casă nouă. Când eram mic, nu mi-am imaginat că voi intra într-un astfel de bazin. Arată total diferit, chiar dacă este același loc. Voi ieși cu carnet de antrenor. Toate cunoștințele pe care le-am acumulat mă recomandă în domeniul antrenoratului, tot pe marginea bazinului voi ajunge. Nu regret că m-am retras, a fost o decizie înțeleaptă” a spus Glință.

Camelia Potec: „Este visul tuturor înotătorilor români”

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a avut numai cuvinte de apreciere la adresa bazinului din Pitești: „Este extraordinar de frumos! Astăzi trăim acest vis devenit realitate. Este visul tuturor înotătorilor români. Ne vom întoarce aici încă din acest an, cu un campionat național, Felicităm municipalitatea piteșteană pentru colaborarea excepțională pe care am avut-o, primarul Cristian Gentea a acceptat toate sugestiile specialiștilor noștri, iar dovada este rezultatul obținut – un bazin de talie internațională”.